Política

mitjans de comunicació

procés sobiranista

Emissores veten espots a favor del referèndum

Catalunya Estat denuncia que s’han negat a emetre les falques, en castellà

La Fundació Catalunya Estat va iniciar aquest mes de juny una campanya d’arguments a favor del referèndum en ràdios estatals amb l’objectiu d’arribar a la població que, vivint a Catalunya, no consumeix mitjans de comunicació en català i rep l’actualitat a partir del filtre dels mitjans de Madrid. La iniciativa, titulada Sí o no, tú decides, se centra a posar sobre la taula problemes actuals com els retards de rodalies i preguntar a l’oient si vol canviar la situació o no. Ara bé, aquesta campanya sembla no haver agradat a certes emissores que, segons la fundació, han vetat que es puguin emetre les falques.

“Primer ens van dir que els semblaven massa potents i les vam rebaixar”, explica el secretari de l’entitat, Jaume Gómez, que diu que el resultat final “el podria signar qualsevol que reclamés a les administracions una millor gestió” i no queda clar que sigui una campanya a favor de la independència. No obstant això, algunes ràdios s’han fet enrere malgrat haver acordat emetre-les i haver preparat, fins i tot, el contracte, assegura Gómez. Així, mentre que la campanya s’ha pogut emetre a les cadenes del Grup Flaix i Teletaxi, Prisa –propietària de la Cadena Ser i Los 40– s’ha fet enrere “just abans de passar el contracte”. Des d’aquest diari no s’ha pogut contactar amb cap dels responsables de la decisió a les emissores, però des de l’entitat creuen que hi ha hagut “la intervenció d’algú de més amunt” per evitar que les falques arribin a la ciutadania. Així, expliquen que es van començar a emetre a Cadena 100 i Rock FM i que “de cop van dir que preferien no emetre-les més”.

En declaracions a El Punt Avui, Gómez ja va explicar al maig, en l’inici de la campanya, que esperaven trobar dificultats i que algunes s’havien negat a emetre els anuncis des d’un principi, per la qual cosa la fundació està buscant mitjans alternatius on difondre un missatge que, insisteixen, no demana explícitament el vot per a cap opció sinó que pretén donar arguments i redirigeix a un web. Des del principi ja van descartar intentar aparèixer a les televisions estatals però han penjat a la xarxa versions audiovisuals de les falques per tal que els internautes les puguin consultar des de casa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom