Política

procés sobiranista

L’alcalde de Blanes, del PSC, veu Catalunya diferent d’Espanya

El PSC demana a l’alcalde de Blanes que rectifiqui per la seva defensa del referèndum

Miquel Lupiáñez defensarà el No però creu que “si guanya el Sí s’haurà d’acatar” la voluntat dels catalans

L’alcalde de Blanes Miquel Lupiáñez, ha defensat que a Catalunya hi ha valors que es viuen d’una altra manera que respecte a la resta d’Espanya, com “ocorre a Dinamarca respecte al Magreb”.

Ho ha dit en declaracions a Onda Cero on ha explicat que en el referèndum de l’1 d’octubre farà campanya pel ’no’, ha vaticinat que és l’opció que té més possibilitats de guanyar i ha exposat que, en cas que guanyi el ’sí’, s’hauria d’”acatar” que els catalans volen ser independents.

L’alcalde de Blanes ha assegurat que a Catalunya la societat “es mou més per esperits de construcció, d’avançar, d’esforç, de responsabilitat, de compromís”.

“No és que la resta del món no existeixi.Però aquí els paràmetres són bàsicament aquests. Responsabilitat, compromís, avançar, premiar l’esforç”, ha conclòs, i ha dit que en la resta d’Espanya es viu això d’una altra manera.

Ha assegurat que no cerca comparar Catalunya amb Dinamarca i Espanya amb el Magreb, sinó exemplificar que a Catalunya hi ha valors que “es viuen i es mesuren d’una altra manera”, i ha recordat que ell va néixer a Las Alpujarras (Granada) i que als vuit anys va emigrar amb els seus pares.

L’alcalde socialista ha explicat que votarà ’no’ en el referèndum d’independència convocat per la Generalitat l’1 d’octubre, en contra de la directrius del seu partit que rebutja participar en la consulta.

No obstant això, sí complirà amb les directrius del PSC en el sentit que no cedirà espais municipals per acollir les urnes d’aquesta votació: “Haig de complir amb la legalitat”.

Preguntat per si és incoherent voler participar en el referèndum i rebutjar cedir espais municipals, ha replicat: “Com puc voler tres persones alhora i no estar boig, com deia la cançó”.

El secretari d’Organització del PSC, Salvador Illa, ha demanat a Lupiáñez, “que rectifiqui” per les seves polèmiques declaracions en defensa del referèndum.

En una anotació al Twitter Illa ha dit que les opinions de Lupiáñez “no reflecteixen el pensament del PSC” i que per això li ha demanat que rectifiqui.

El missatge d’Illa ha estat retuitejat pel primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que ha insistit en diverses ocasions en què els alcaldes socialistes no col·laboraran en cap referèndum il·legal com l’anunciat per a l’1 d’octubre.

El PSC va enviar instruccions als seus alcaldes perquè no participin en el referèndum, però alguns municipis com el de Lupiáñez, Girona i Terrassa (Barcelona) s’han desmarcat d’aquesta directriu i han dit que no ho impediran.

En una entrevista d’Europa Press, el nou dirigent de la Comissió Permanent del PSOE i alcalde de Viladecans (Barcelona), Carles Ruiz, va dir el dissabte que aquest tipus de posicionament són a “títol personal” i que la línia del partit és unànime.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona