Política

procés sobiranista

El PSC de l’Hospitalet s’absté en la votació de la moció del PPC contra el referèndum i la deixa als llimbs

La proposta ni s’ha aprovat ni s’ha rebutjat perquè les 11 abstencions dels regidors socialistes i les dels dos no adscrits han deixat la votació empatada a 7

La moció del PPC contra el referèndum que s’ha votat aquest dimarts al ple de l’Ajuntament de l’Hospitalet ha quedat als llimbs perquè l’empat final a les votacions ha evitat que s’aprovés ni es rebutgés. Concretament, tant els 11 regidors socialistes com els dos no adscrits s’han abstingut, mentre que els quatre de C’s i els tres del PP han votat a favor, i els 3 d’ICV-EUiA-Pirates, els dos d’ERC i els únics regidors de CiU i la CUP ho han fet en contra deixant un empat a set que no s’ha pogut trencar. A l’hora de defensar el posicionament del PSC, el seu portaveu, Francesc Belver, ha reiterat que els socialistes “no volen participar en un referèndum que no tingui empara legal” i que si s’han abstingut no és perquè “els doni igual” sinó per demostrat que la proposta del Govern “no va enlloc”. “El PSC vol un referèndum per votar sobre un acord i no sobre una discrepància”, ha reblat.

En un ple amb moltes interrupcions i que fins i tot s’ha hagut de suspendre uns minuts per una protesta de veïns contraris al PDU Granvia-Llobregat, el PPC ha presentat la moció que sota el títol de ’rebuig al referèndum il·legal i antidemocràtic’ reclamava que les institucions locals “ni col·laborin ni contribueixin a fracturar la societat catalana” donant suport a la celebració del referèndum de l’1-O.

Malgrat que durant la seva intervenció el portaveu socialista i primer tinent d’alcalde, Francesc Belver, ha deixat clar que el govern municipal “no participarà en un referèndum il·legal”, finalment els 11 regidors del grup s’han abstingut adduint que la proposta del Govern fins ara no és més que “una declaració d’intencions” i que això fa molt difícil que un ajuntament es pugui posicionar.

Belver, quan tant el PPC com C’s, l’han acusat d’impedir l’aprovació de la moció “després d’un gran discurs i una votació incongruent”, ha assenyalat que si s’han abstingut no és perquè “els doni igual” sinó per demostrar que el referèndum, en les actuals condicions, “no va enlloc”.

El portaveu de C’s, Miguel García Valle, ha acusat el PSC de “ser una olla de grills” per defensar dins el mateix partit posicions contràries respecte el referèndum amb alcaldes que s’han declarat a favor de la seva declaració i d’haver “perdut el nord” per situacions com les viscudes en el ple d’aquest dimarts on, tot i defensar el fons de la moció, finalment n’han evitat la seva aprovació.

En resposta al regidor taronja, Belver ha destacat que C’s “no pot donar lliçons de cap tipus al PSC”, i que més enllà de les desavinences que hi pugui haver dins el partit, el PSC de l’Hospitalet sempre ha defensat el mateix: que el govern municipal “no prestarà el seu suport polític ni la seva col·laboració institucional” a una consulta que no sigui pactada i legal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona