Caldes d'Estrac destinarà part de les inversions del 2010 a millorar el barri de la Isla i el Fondo

Les inversions més importants previstes pel govern municipal per l'any vinent a Caldes d'Estrac seran per millorar el barri de la Isla i la baixada del Fondo. Segons el pressupost aprovat dilluns al vespre, amb els vots en contra de l'oposició, es destinaran prop de 480.000 euros per urbanitzar el carrer Pau Casals del barri de la Isla. També es preveu gastar 237.000 euros per fer nova la carretera de Sant Vicenç fins a la baixada del Fondo. L'alcalde de Caldes d'Estrac, Joaquim Arnó (CiU) va destacar que són «actuacions necessàries perquè són indrets on mai s'ha actuat». En total, les inversions previstes per l'any 2010 representen un total de 2.284.988 euros d'un pressupost ordinari que puja a 6.318.191 euros. Altres actuacions importants previstes són l'acabament del tram final de la riera, amb una aportació de 146.000 euros.

Des de l'oposició, el regidor socialista Miquel Gonzàlez va retreure a l'equip de govern que durant el 2009 hagin quedat pendents bona part de les inversions, com ara la reforma del mercat municipal, que fa dos anys que s'arrossega, la recuperació del parc de Can Muntanyà o l'acabament de la riera. Des del govern es defensa que les actuacions previstes aquest any han estat executades en prop d'un 37%. L'oposició també va criticar la «desorientació i la falta de planificació de l'equip de govern». Segons va explicar el regidor del PSC, ara es volen externalitzar molts serveis que primer el govern reclamava de gestionar, com ara el pavelló o l'escola bressol. Pels socialistes, «es manté la creació i l'ampliació desmesurada de places». La despesa de personal és d'1.718.103 euros, motivat per les previsions d'increment salarial respecte de l'any 2009 a més de l'augment de places de la brigada, va anunciar l'alcalde.

L'empresa de les plaques solars

El ple també va aprovar –amb els vots en contra dels socialistes– la dotació de recursos de l'empresa pública de l'Ajuntament (EPEL), Caldes XXI, que s'ha d'encarregar de la gestió, redacció, seguiment d'obres i de projectes municipals. Aquesta empresa municipal tindrà uns ingressos d'1.743.668,77 euros i un capítol de despeses d'1.693.404,70 euros.

Una de les actuacions per a les quals es funda aquesta empresa és la posada en funcionament de les plaques fotovoltaiques que ja s'han començat a col·locar al pàrquing del costat de l'N-II, just davant del pavelló. Des de l'oposició es va criticar que es comptabilitzi el seu funcionament a partir de l'abril de l'any que ve quan «el permís de carreteres està caducat i l'Ajuntament no té l'aval d'ADIF, ni tan sols l'autorització de la Generalitat i del Ministeri d'Indústria». El PSC va assenyalar que no està en contra de les plaques fotovoltaiques sinó de la mala gestió municipal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri

política

Repetició al Senat d’Illa desvinculant-se de Koldo i d’ERC i Junts qüestionant la seva gestió

barcelona

El PSC es compromet a revitalitzar l’esport gironí

girona