Política

opinió

El procés de les comes...

Avui dimarts hauria d’acabar la incertesa. És el dia assenyalat perquè Junts pel Sí i la CUP expliquin els detalls del referèndum. Cal suposar que les intencions del conglomerat PDeCAT+ERC+independents +CUP són les mateixes que té el govern de la Generalitat per a l’1 d’octubre. Lluny de les filtracions que hi ha hagut fins ara, se suposa que avui al Teatre Nacional de Catalunya se’ns explicarà en què consisteixen els imprescindibles mecanismes necessaris per organitzar un referèndum d’autodeterminació. Seria interessant conèixer els pros i contres d’uns detalls que fins ara i per estratègia han estat plens de punts i comes interpretables. Recordava un polític a un altre que aquest procés és el de la coma. Un fet il·lustrat amb la història d’una mare que preguntava a una vident si matarien el seu fill a la guerra. “No, tornarà”, però sense la coma la resposta no té res a veure: “No tornarà”... En aquest cas, la força de la coma és total i letal... En el procés, i des del 2010, els punts i comes han estat a l’ordre del dia i han sigut un motiu de permanent interpretació.

Aquest dimarts, en els actes al Parlament i al Teatre Nacional, les explicacions seran només sobre els preparatius del sí. Els del no, no hi assistiran i no existeixen. Al Parlament només s’espera un diputat de Catalunya Sí que es Pot. –Albano Dante–. D’aquí els esforços de la campanya del sí per animar la campanya del no. Intensos gairebé com els realitzats per combatre els que s’oposen a la idea mateixa d’un referèndum. Queden tres mesos per a l’1 d’octubre. Els ciutadans del sí, els del no i fins i tot els contraris a la celebració d’un referèndum han de saber els detalls de tot allò que es vol fer. Avui s’hauria d’acabar la incertesa i explicar les intencions planerament, sense comes interpretables.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Finlàndia

Un ultradretà apunyala un nen de dotze anys amb orígens estrangers

Barcelona
Política

ERC acomoda el congrés de Barcelona a la ronda de consultes al Parlament

Barcelona
Pròxim Orient

Hezbol·là dispara desenes de coets al i drons contra el nord d’Israel

Barcelona
guerra a europa

Putin promet un alto el foc si Ucraïna es retira dels territoris annexionats i renuncia a l’OTAN

barcelona
política

La jutge de la primera causa per l’1-O demana que es pronunciï l’Audiència de Barcelona

barcelona
regne unit

Una enquesta situa el partit de Farage per davant dels conservadors

barcelona
guerra a gaza

Gantz guanyaria Netanyahu si s’avancessin les eleccions

barcelona
judicial

El xoc a la fiscalia per l’amnistia s’aguditza

barcelona
política

La justícia suïssa reitera que Tsunami no és terrorisme

barcelona