Política

Un govern que “no escolta”

Els dos grups a l’oposició, CiU i ERC, coincideixen a afirmar que el govern de Gent fent Poble i el PSC “imposa les seves decisions”

El crematori, el Portal de l’Agulla i la reordenació de carrers de Pineda estan en el punt de mira

Els dos grups que són a l’oposició de Sant Fruitós de Bages –CiU, amb 4 regidors, i ERC, amb 2– coincideixen a afirmar que el govern municipal –format per Gent Fent Poble, que té 5 regidors, i el PSC, que en té 2– fa valer la seva majoria per imposar les seves decisions “de forma partidista” sense tenir prou en compte ni les aportacions de l’oposició ni l’opinió de la ciutadania. La cap de llista de CiU, Mercè Casals, i la d’ERC, Àdria Mazcuñan, també diuen que el govern actua sovint amb massa presses i coincideixen també en els projectes que, per elles, són exemple de la “manera de fer” de Gent Fent Poble i el PSC.

Casals s’ha mostrat contundent: “El govern continua amb la tònica de l’anterior mandat: actitud dictatorial, incapaç d’escoltar i de reconèixer els errors comesos; un govern que no sap estar al costat de la gent de Sant Fruitós i que imposa les seves decisions, privatitzant serveis.” Un dels exemples, exposa, és la reordenació de la circulació dels carrers de la urbanització de Pineda de Bages: “Van decidir fer tot un pla modificant accessos, aparcaments i sentits de direcció, sense que fos una reclamació dels veïns. I quan vam demanar que se’ls demanés l’opinió, no ens van fer cas.” En aquests moments, “el projecte està a mig fer i ja ha creat una allau de queixes”.

Per la seva banda, Mazcuñan també cita la reordenació de Pineda com a un exemple, diu, que el govern “prima la quantitat de projectes a la feina ben feta”. Afirma que el pla s’està executant “sense el consens dels grups municipals ni dels veïns”, un fet, hi afegeix, “que ha generat malestar i contradiu el propi pla de mobilitat municipal”. Exposa que és una actuació “feta sense rigor que genera problemes de circulació on no n’hi havia”. La cap d’ERC explica que la sensació que té el grup és que el govern actua amb massa presses i sense consens i cita també el projecte en què es preveia construir un hotel i una benzinera al parc de l’Agulla. Mazcuñan recorda que “va rebre l’oposició de tots els ajuntaments dels voltants, grups ecologistes i fins i tot la Generalitat”. I encara un altre exemple: el del crematori, “que no es va voler consensuar amb els grups i finalment s’ha hagut de tramitar dues vegades”. També parla del crematori Casals, que assegura que “és una de les privatitzacions” que està portant a terme el govern “amb moltes presses per passar davant de Manresa i sense deixar un temps per al diàleg i per conèixer l’opinió dels veïns, tal com vàrem demanar des de l’oposició”. També critica que hagin corregut tant: “Ara ja fa setze mesos i encara no tenim empresa concessionària ni sabem en quina situació es troba l’expedient”. A banda del crematori, la líder de CiU també critica una altra “privatització”, la de la residència d’avis del passat mandat, que recorda que en l’actual ha estat investigada per Antifrau.

Amb tot, tant Casals com Mazcuñan asseguren que continuen treballant de manera rigorosa i coherent per aportar millores al municipi, mantenint així el compromís que van adquirir a principi de mandat.

Població:
8.387 habitants (h.)
Superfície:
22,2 km²
Densitat:
377,79 h./km²
Municipals 2015:
Gent Fent Poble:
1.270 vots (35,16%), 5 regidors
CiU:
954 vots (26,41%), 4 regidors
ERC:
602 vots (16,67%), 2 regidors
PSC:
470 vots (13,01%),2 regidors


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA