JOSEP OLIVERAS

ALCALDE DE L'ARMENTERA (UA-PM)

«Es farà una planta de biogàs per reciclar els purins de les granges»

Oliveras considera que els projectes principals del mandat són la llar d'infants i la pista poliesportiva. Confia que pugui tirar endavant també la cobertura d'aquest equipament.

– És el seu primer mandat. Què destacaria de la seva obra de govern fins ara?
– «Jo crec que el principal projecte del mandat és la llar d'infants, de què ja han començat les obres, però també la pista poliesportiva que es va fer nova amb el fons FEIL d'aquest any. És clar, on anava la llar d'infants hi havia la pista poliesportiva, i per tant aquesta es va haver de desplaçar. Potser també la reforma del carrer Santa Cristina, que es va iniciar en l'anterior mandat i nosaltres l'hem acabat, i que s'ha aprofitat per asfaltar el carrer del Clos i de la Mar. A més, hem fet la recepció de dues urbanitzacions, entre altres coses.»
– Un dels projectes importants també seria la connexió amb la depuradora de l'Escala?
– «Sí, ara han començat les obres després de molts anys de lluitar-hi. Serà molt important, al riu fluvià s'hi coneixerà molt, i tant! Tant de bo ja fos fet. I encara hi ha la connexió d'aigua potable perquè ara no tenim xarxa a l'Armentera. És una connexió entre l'Armentera, Ventalló i Viladamat, a través del consell comarcal. Ara ja hi estem connectats, però amb l'aixeta tancada, i l'ACA i el Consorci de la Costa Brava fan un estudi de com es farà la xarxa d'aigua de l'Armentera. Ara anem amb pous, som dels únics que quedem. De moment, hem fet la xarxa d'aigua nova a les escoles i als edificis municipals i ja estan connectats a la xarxa conjunta.»
– Quins són els projectes més immediats?
– «Amb el nou pla Zapatero, hi ha una urbanització que es diu el Pedró de la qual s'ha de fer la recepció, però les canonades són antigues i tenen amiant. Es faran noves i es connectaran també a la xarxa. Són 89.000 euros que són els que ens donen. Hem rebut una oferta d'una empresa per fer un geriàtric. El mes de febrer es podrà tirar endavant, segurament. L'Ajuntament hi posa els terrenys i es farà a través d'una concessió o un sistema semblant. Una part del geriàtric ha de ser centre de dia, que era el que nosaltres teníem previst. N'hi ha un altre que és molt ambiciós i no sabem si el podrem tirar endavant. Fa por perquè en un mandat no pots fer tot el que voldries. És cobrir la pista poliesportiva.»
– I els que s'estan preparant a mitjà termini?
– «Tenim un projecte en marxa que potser costarà per la documentació que fa falta; és una planta de biogàs per reciclar els purins. Es concentrarien els de totes les granges en un punt i podríem produir energia que podríem usar per al municipi. Ens sembla que és interessant i nosaltres hi hem donat llum verd, però falten diferents permisos. Ara és a l'ACA. Ens sembla que seria bo per al poble, perquè si tiren els purins a qualsevol camp... A més, en tot el que és energia renovable, hi estem d'acord.»
– La crisi econòmica els deu afectar...
– «Sí, estem passant un mal moment, i per això només fem projectes que estiguin subvencionats. El més important és que, si s'havien previst 50.000 euros en ingressos per obres, doncs no hem arribat ni a la meitat. És bo que se sàpiga aquest problema, que m'imagino que deu ser generalitzat.»
– Quins problemes els està portant?
– «De moment, encara no n'hem tingut, però amb vista a l'any que ve jo crec que ja en podem tenir. S'hauran de retallar partides, principalment les festes i, si es reparaven moltes coses, se'n repararan menys. És el que hi ha.»
– Creu que els ajuntaments petits com el seu haurien de tenir alguna ajuda suplementària?
– «Més que res per a manteniment de voreres, carrers, clavegueram. Tenim un clavegueram molt vell, s'ha de fer nou i no podrem. S'haurà d'anar fent a poc a poc, però el manteniment s'emporta un grapat d'euros al cap de l'any.»
– Com valora els projectes per fer parcs eòlics que hi ha sobre la taula a la comarca?
– «A mi no m'agrada gaire l'impacte visual que provocaran, però reconec que, si fan falta energies alternatives a la zona, d'una manera o d'una altra s'haurà de solucionar.»
– I del pla especial dels Aiguamolls?
– «Ens hem posat d'acord amb la resta d'alcaldes i ens hi hem mostrat en contra. S'ha de mantenir l'espai com era i que es faci manteniment. El tall que tenim a l'Armentera està molt abandonat. Hem fet reclamacions diverses i entenc que no hi ha mitjans. Però demanaria que se'n recordin de l'Armentera. Tenim un punt on es podia anar a berenar prop del riu i ara està molt abandonat. Estem disposats a col·laborar per mantenir-ho.»
– Hem parlat de projectes, però com porta això de ser alcalde per primer cop?
– «Doncs que al principi es fa molt gros. No sabia com funcionava un Ajuntament, en vas aprenent, però en quatre anys és impossible. Et poses al dia, però gràcies als treballadors de l'Ajuntament, que m'ajuden molt. Voldries fer moltes coses, però els anys passen volant. Ja gairebé hem acabat i hem fet la meitat del que volíem fer. Però estic content. A més, és un ofici que puc fer, estic jubilat en part i tinc temps i m'agrada.»
– I es tornarà a presentar?
– «Sí, perquè tinc ganes de veure acabat el que hem començat. Però, si tornés a sortir, ja no em tornaria a presentar. Jo faria com els americans, vuit anys i prou.»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat espanyol

Brussel·les expedienta Espanya per una transposició incorrecta de la presumpció d’innocència

barcelona
iran

L’Iran condemna a mort un raper per donar suport a les protestes de Mahsa Amini

barcelona
Política

Mor Andreu José Mestres, el batlle més longeu de Collbató (1983-1995)

política

La CUP proposa un pla de xoc a l’escola per fer front al retrocés del català

salt
rússia

Detenen el viceministre de Defensa acusat d’haver acceptat un suborn

barcelona
política

El govern nega que amagués l’acord per actualitzar les condicions de Hard Rock

barcelona
guerra a gaza

Israel mobilitza dues brigades de reservistes en el sud de Gaza

barcelona
política

ERC exigeix que la Policia marxi de la Prefectura de Laietana

barcelona
Estats Units

El Senat aprova el paquet d’ajuda militar de 95.000 milions a Ucraïna, Israel i Taiwan

Barcelona