Política

Procés sobiranista

La CUP assegura que “hi ha cens i urnes” i avança que s’obrirà una web per reclutar voluntaris

Mireia Vehí indica, no obstant, que encara queden per concretar algunes “garanties clau” del referèndum

La diputada remarca que si dissolen el Parlament, els diputats de la CUP no marxaran: “que ens vingui a treure la Guàrdia Civil”

La diputada de la CUP al Parlament Mireia Vehí ha explicat avui que el Govern li ha traslladat que ja “hi ha cens i hi ha urnes” per poder celebrar el referèndum sobre la independència de Catalunya l’1 d’octubre i aviat s’obrirà un web per inscriure a funcionaris “voluntaris” per fer el recompte. En declaracions a RAC1, Vehí ha afirmat que no pot “dir d’on han sortit” el cens i les urnes, però sí ha dit confiar en les informacions que els ha traslladat el govern.

“Hi ha cens i hi ha urnes. Això és el que a nosaltres ens han fet arribar. Per tant, des d’aquesta lògica de confiança, nosaltres ens ho creiem”, ha destacat. Per justificar la discreció amb la qual s’estan portant aquests temes, ha comentat que “hi ha informacions que no es poden donar per no ensenyar les cartes a l’Estat”: “És una estratègia d’astúcia de mínims”, ha afegit.

Vehí ha indicat que queden encara per concretar algunes “garanties clau” del referèndum, com els llocs de votació o la “imparcialitat en el recompte”. “S’obrirà d’aquí a poc la pàgina per apuntar-se la gent que és funcionària com a voluntària, tal com es fa en unes eleccions clàssiques, per fer el recompte”, ha afirmat Vehí, que ha puntualitzat que “gent que no és funcionària no pot fer el recompte”.

D’una altra banda, ha mostrat la seva estranyesa per l’enrenou aixecat pel cartell difós per la CUP dijous passat, en el que apareix una dona escombrant Artur Mas, al costat del Rei Felip VI i Mariano Rajoy, entre d’altres. “A qui li sorprèn que l’esquerra independentista vulgui escombrar Mas? Però si comencem la legislatura així!”, ha apuntat Vehí, que ha insistit: “Nosaltres escombrem la corrupció, la vella política”.

Sobre el fet que la Mesa del Parlament no abordi l’admissió a tràmit de la llei de referèndum en la seva reunió prevista per al 16 d’agost, ha comentat que “com més aviat millor s’accepti el tràmit, millor”.

La CUP vol celebrar la Diada de l’11 de setembre “ja amb la llei de referèndum aprovada i, si pot ser, amb el decret de convocatòria”, ha plantejat. Vehí s’ha mostrat convençuda de què per fer possible el referèndum “caldrà desobeir” i “sortir al carrer”: “Quan una llei és injusta, la desobediència és legítima. El Parlament aprovarà una llei de referèndum que immediatament serà impugnada i el Parlament haurà d’aguantar l’embat”, ha afirmat.

“Si dissolen el Parlament, els diputats de la CUP no marxaran del Parlament. Que ens vingui a treure la Guàrdia Civil”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona