Política

municipal

L’alcalde de Batea descarta demanar l’annexió a Aragó

Joaquim Paladella assegura que mai va ser el seu “plantejament inicial” perquè “no és legal”

Insisteix a trobar-se amb Puigdemont per tractar la “discriminació” que afecta el poble

L’alcalde de Batea, Joaquim Paladella, ha volgut tancar la polèmica que ell mateix va generar setmanes enrere i que ha trasbalsat aquest municipi de la Terra Alta. Després de reunir-se aquest dimecres amb el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Jordi Sierra, Paladella “descarta absolutament qualsevol tràmit per marxar de Catalunya” i annexionar el poble a Aragó.

Paladella ha explicat que des del govern municipal sabien que l’operació no era legal, com així li ha ratificat el subdelegat del govern estatal. Ni “era possible legalment” ni “era el nostre plantejament des d’un inici”, ha aclarit. “És estrany que des del govern de la Generalitat això tampoc ho hagin dit.”

Un cop més, Paladella ha exigit una reunió amb el president Carles Puigdemont per abordar els fronts oberts amb la Generalitat i pels quals assegura que el seu poble està discriminat. Fins al moment, ha rebutjat l’oferiment de trobar-se amb el delegat del govern a les Terres de l’Ebre, de qui ha dit que només espera que li propose la solució. “Fa un any vam tenir una reunió i és coneixedor dels nostres problemes”, ha afegit Paladella.

Buscant suports

El batlle ha centrat la seva visita a Tarragona a aconseguir el suport de Madrid. Per exemple, ha arrencat el compromís per reunir-se amb l’oficina del cadastre i analitzar la disputa per un tros de terme municipal amb la veïna Gandesa (el qual genera ingressos de 40.000 euros anuals per uns molins eòlics). El subdelegat també seguirà la reclamació de l’Ajuntament per obrir 30 places públiques de la residència d’avis compromeses per la Generalitat. Una demanda que s’arrossega des de fa anys i que va moure l’alcalde de Batea a llançar el seu polèmic i sonat ultimàtum.

LA FRASE

Es descarta qualsevol tràmit per marxar de Catalunya perquè, senzillament, mai ha estat possible
JOAQUIM PALADELLA
alcalde de batea

L’oposició ja esperava la rectificació

El principal grup de l’oposició a l’Ajuntament, 100% Batea, no s’ha sorprès per les declaracions de Paladella. El seu portaveu, Ramon Arnal, ha dit que entrava dins la seva previsió ja que tot plegat respon, segons ells, a una maniobra de “propaganda” de l’alcalde. Arnal ha lamentat que ara el nom de Batea s’associa “al poble que volia marxar de Catalunya” i no pas als seus excel·lents vins. Tant 100% Batea com el regidor de CiU van demanar la dimissió de Joaquim Paladella al ple del passat 25 de juliol, tot i que estan d’acord amb les reclamacions que fa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA