Política

procés sobiranista

La Guàrdia Civil admet que no vol retirar urnes per l’1-0

El portaveu d’una associació del cos retreu la tensió entre els governs català i espanyol però reconeix que farà el que l’Estat mani

Nega que hi hagi més efectius a Catalunya pel procés

El portaveu de l’Associació Unificada de la Guàrdia Civil (AUGC), Juan Fernández, va reconèixer ahir que li costa veure els agents del cos policial retirant les urnes del referèndum de l’1 d’octubre, en què Catalunya ha de decidir el seu futur. Tot i aquesta afirmació, va admetre que farà el que li ordeni el govern espanyol. En una entrevista a RAC1, va afirmar que no li agrada veure tensió entre poders públics, com pensa que passa entre els governs català i espanyol. Però la imatge que vol evitar que es produeixi és la dels agents traient urnes: “Em costa veure la Guàrdia Civil interferint en processos que, si són legals i democràtics, no han de passar”, va afirmar.

Però una cosa és la seva sensació i una altra la seva responsabilitat, va recordar: el cos policial farà el que li ordeni l’executiu de Mariano Rajoy, i si el que ordena és que els agents siguin presents a l’1-0, ho faran, tot i que no sigui “agradable”. Per aquest motiu, va demanar que no s’utilitzi el cos per resoldre el conflicte.

Sobre els interrogatoris a alts càrrecs del govern, va recalcar que s’han produït “per instrucció judicial” i va recordar que la Guàrdia Civil té iniciativa pròpia per iniciar les seves accions i continuar investigant. Tanmateix, va negar que s’hagi pressionat empresaris perquè no confeccionin les urnes per al referèndum i va criticar el protocol que dimecres va aprovar el Parlament de Catalunya per regular l’entrada de policies a la cambra: “Sembla que es vulgui cridar l’atenció sobre la Guàrdia Civil i situar-la al centre de la polèmica”, va concloure.

Els mateixos efectius

Fernández també va assegurar que no té constància que s’hagi augmentat la presència del cos a Catalunya pel procés independentista i va retreure a la CUP la manifestació que va fer en contra seva. perquè això genera “un sentiment d’odi cap als agents”. També va qualificar “d’excessiu” l’enviament de 200 agents al Prat “de reforç” als controls de seguretat arran de la vaga dels treballadors d’Eulen i va considerar que amb 50 n’hi hauria prou.

LA FRASE

Em costa veure la Guàrdia Civil interferint en processos
Juan Fernández
portaveu de l’Associació Unificada de la Guàrdia Civil


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona