Política

EVA VIÑOLAS

ALCALDESSA DE SUSQUEDA (JUNTS PER SUSQUEDA-ERC)

“Les tres xarxes d’aigua s’han de tecnificar”

“Intentem firmar un conveni amb Endesa des de fa dos anys perquè ens cedeixin un tram de camí”

“Jo no he fet res mal fet. Aquest senyor [Oriol Ortín] va començar a denunciar sense solta ni volta”

Eva Viñolas Marín (la Cellera de Ter, 1968) és la nova alcaldessa de Susqueda, el poble més petit de la Selva (92 habitants), des del juny. Militant d’ERC des de fa tres anys, Viñolas, responsable de finances d’ERC a la Selva, va ser la més votada en les eleccions del 24 de maig del 2015. Primera tinenta d’alcalde des del 2007, acaba de rellevar Joan Mercader, que va ser el batlle durant catorze anys.

Quina és la prioritat per a Susqueda?
[Després del relleu pactat amb Mercader] Hem de seguir el projecte que teníem plegats. Primer de tot, la xarxa d’aigua i tecnificar els cloradors dels diferents veïnats. Tenim tres xarxes d’aigua, una a cada veïnat. El de Sant Martí ja el tenim tecnificat i totes les dades ens arriben de manera telemàtica a l’Ajuntament. Aquest any, properament farem el del Far i ens quedarà el del Coll el 2018.
Què vol dir tecnificar?
Per a la cloració hi tenim una persona contractada que vigila presencialment. Ha de fer un viatge cada setmana a mirar-ho. La idea és que funcioni com a tots els municipis. Aquí hi ha tres xarxes d’aigua i hem de fer tres inversions. Gràcies al Dipsalut, podem fer la inversió i fer-ho de manera mecànica.
Què més volen fer?
Vam fer una reunió amb els agents econòmics del municipi, i van proposar que forméssim part de tots els portals. Que editéssim un mapa del que es pot fer a peu i en bicicleta al municipi. Una altra cosa que ens van demanar és que féssim una aplicació amb diferents recorreguts. Hem contractat el portal Natura Local. I ja fa temps que vam fer un tríptic. Després de l’estiu, convocarem tots els agents econòmics del municipi, els que vulguin venir, perquè n’hi ha que no venen. Jo no penso deixar al marge ningú. Vull que tothom s’hi impliqui.
Quins són aquests agents?
Hi ha dues cases de turisme rural, una al Far i una a tocar del pantà, tres restaurants hostals i quatre habitatges d’ús turístic. També tenim autònoms que fan herbes remeieres, un noi que treballa a la fusta i un músic. I els fem difusió en les fires en què participem.
M’ha parlat d’un conveni amb Endesa.
Nosaltres conservem el camí que va d’aquí a Sant Martí Sacalm. Hi ha trossos asfaltats i trossos que no. Hi ha trossos que són privats i trossos que són públics. La part privada, com que té un domini públic, ens interessa tenir-la bé. És el nostre carrer Major, i el volem tenir en bones condicions. I ens trobàvem que quan hi havia una esllavissada al pantà, a prop de la presa... N’hi ha sovint i, des del consistori, hem demanat moltes subvencions i hem fet un arranjament amb xarxes, però s’hauria de fer molt més ampli. Però què passa? Que cada vegada que volem fer-hi alguna cosa, els nostres serveis jurídics ens diuen que queda una mica diluït de qui és la titularitat. Per evitar-ho, ja fa dos anys que intentem firmar un conveni amb Endesa perquè ens cedeixin aquest tros de camí.
Quant fa el camí?
Estem parlant de dos quilòmetres i escaig. Inclou la titularitat del camí en aquesta banda del pantà [a prop del Coll] i d’un tros de l’altra banda [des de la presa i fins allà on era la pedrera]. Entre les dues parts, estem arreglant els termes del conveni.
Des del 2011 la fiscalia anticorrupció investiga una quinzena de persones relacionades amb l’Ajuntament de Susqueda per suposats delictes. La preocupa?
Primer de tot, això no em preocupa. En segon lloc, els casos es van tancant, tot i que el personatge en qüestió [l’exregidor Oriol Ortín], a qui no penso donar protagonisme, perquè és cosa del passat, i em centro en el present i en el futur, va presentant recursos. Confio totalment en la justícia. El que hagi de sortir, sortirà. Vull ser l’alcaldessa de tots i per tots.
Però hi ha investigacions en curs? Es pot veure esquitxada per algun cas de corrupció.
A mi no em preocupa. Jo no he fet res mal fet [...] Hi ha només dues causes obertes [n’hi havia hagut nou] i a mi només se m’investiga per una.
El secretari també és investigat, tot i que treballa a l’Ajuntament des de fa anys. Ho atribueix només a la voluntat persecutòria de l’exregidor Ortín?
Nosaltres hi tenim confiança, en el secretari. Aquest senyor va començar a denunciar a tothom, sense solta ni volta [...] Jo em dedico a Susqueda i el que passa és que aquest senyor té temps i posa denúncies. Els titulars que aquest senyor ha dedicat a Susqueda, el poble no se’ls mereix [...] I tot i això, vull ser l’alcaldessa de tots.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

La parella d’Ayuso va proposar al fiscal acceptar 8 mesos de presó pel frau fiscal

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona
Unió Europea

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona