Política

Cop islamista a Barcelona

Els mossos ja diuen que la mort del jove vilafranquí pot estar relacionada amb els atemptats

El seu cotxe es va saltar un control policial dijous a la tarda, es va donar a la fuga i quan la policia el va trobar, va descobrir el noi a la part del darrere, mort a ganivetades

Si la relació amb els atemptats es confirmés, el jove s’afegiria a la trista llista de víctimes del terror

Des de dijous a la tarda, els mitjans de comunicació han establert una relació directa entre dos fets: l’atemptat de la Rambla i la fugida d’un Ford Focus d’un control policial. Tot i ser preguntats una vegada i una altra per aquesta qüestió, els Mossos han contestat d’una manera molt neutra: s’està investigant. La novetat és que els Mossos d’Esquadra no descarten ara aquest vincle. No descarten que el cotxe que dijous passat es va saltar un control policial a la Diagonal, i a l’interior del qual es va trobar el cadàver apunyalat del seu propietari, estigui relacionat amb els atemptats terroristes de Catalunya, encara que ho continuen investigant de forma separada.

Segons han informat avui els Mossos, els investigadors mantenen encara de forma paral·lela a les seves indagacions sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils (Baix Camp) les indagacions sobre el Ford Focus que el passat dia 17 va envestir una mossa en un control de la Diagonal de Barcelona i, després de ser tirotejat, va acabar abandonat a uns tres quilòmetres, a l’altura de Sant Just Desvern (Baix Llobregat).

A l’interior del vehicle, els agents van localitzar, en el seient posterior, el cadàver d’un cooperant espanyol, de 34 anys d’edat i veí de Vilafranca del Penedès (Alt Penedès).

En un primer moment, els agents mantenien la hipòtesi que l’home havia mort a causa dels trets dels agents, encara que l’autòpsia va confirmar que havia mort per lesions amb arma blanca produïdes amb anterioritat.

Segons els investigadors, el cotxe el conduïa una segona persona, que va deixar el vehicle abandonat a Sant Just Desvern i va fugir, per la qual cosa encara es tracta d’identificar-lo i localitzar-lo.

Malgrat les sospites que el mort, que era el conductor habitual del turisme, podria haver estat assassinat per un dels terroristes per robar-li el cotxe amb l’objectiu de fugir de Barcelona, els Mossos han desvinculat aquest episodi dels atemptats terroristes i no consideren de moment al mort com una víctima de la cèl·lula terrorista.

No obstant això, segons els Mossos, els investigadors no descarten ara que aquest episodi pugui acabar tenint relació amb els atemptats perpetrats amb la cèl·lula terrorista



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona