Política

Cop islamista a Barcelona

Identificat el conductor de l’atemptat de Barcelona

El conseller d’Interior reconeix que la principal hipòtesi és que Younes Abouyaaqoub va ser l’autor material de la matança, si bé no ho confirmaran oficialment fins aquest migdia

La recerca del sospitós s’amplia a tots els països europeus

Aquesta matinada s’han fet tres nous escorcolls a Ripoll

Els Mossos d’Esquadra han informat aquest dilluns que ja tenen “ identificat el conductor de l’atemptat de Barcelona”. En paral·lel, el conseller d’Interior, Joaquim Forn, ha donat per fet que Younes Abouyaaqoub estava al volant del vehicle que va atropellar desenes de persones i va deixar 13 morts dijous a la tarda a les Rambles de Barcelona.

Forn ha dit en declaracions a Catalunya Ràdio que aquest dilluns al migdia explicaran en roda de premsa els últims avenços de la investigació i que aleshores estaran “en disposició d’informar sobre la identitat del conductor de la furgoneta”.

És per aquest motiu que el titular d’Interior no ha volgut revelar encara el nom del que creuen que va ser l’únic conductor del vehicle, però ha reconegut que a hores d’ara la principal línia d’investigació apunta a l’únic membre de la cèl·lula que continua fugit.

Forn ha assenyalat que els Mossos treballen per determinar si en l’explosió d’Alcanar van morir tres persones i si una d’aquestes era l’imam de Ripoll. Sí que ha descartat que cap dels tres morts arran de la deflagració sigui Abouyaaqoub, “ja que la persona que va causar l’atropellament no podia haver mort en l’explosió d’Alcanar”, ja que es va produir abans.

També ha donat a entendre que el conductor de la furgoneta és la persona que va fugir amb el Ford Focus que es va saltar un control policial a la Diagonal, si bé tampoc ho ha volgut confirmar de manera oficial. Així mateix, ha comentat que s’investiga si el fugitiu va utilitzar posteriorment un altre cotxe.

Ha indicat que no tenen cap indici que el fugitiu hagi sortit de Catalunya, però que s’estan coordinant amb la resta de policies europees perquè Abouyaaqoub està “en recerca a tots els països europeus”.

El conseller ha explicat que aquesta matinada “s’han produït altres entrades a domicilis a Ripoll” i que “es continua treballant també a Alcanar” i Barcelona.

També ha dit, els diferents interrogatoris, sobretot el del jove detingut a Alcanar, “estant ajudant molt” i permetent confirmar algunes línies d’investigació, com la dels diferents objectius on els terroristes tenien previst fer esclatar furgonetes amb explosius.

El titular d’Interior presideix aquest matí una nova reunió del gabinet antiterrorista on es perfilaran les mesures de seguretat addicionals que s’implementaran. El govern espanyol va optar dissabte per mantenir el nivell 4 sobre 5 en l’escala de risc terrorista però intensificar els dispositius de seguretat en llocs o esdeveniments d’afluència massiva de persona, sobretot a les zones turístiques. Forn ha assenyalat que “en aquests moments, es descarta un atac imminent, i per això no hem elevat la seguretat al nivell 5”, que implicaria la presència de l’exèrcit als carrers. El conseller ha destacat la sintonia amb el ministeri d’Interior espanyol en aquest sentit.

D’altra banda, Forn ha desmentit que les autoritats catalanes rebessin un avís de la preparació d’un atemptat per part de la CIA, perquè “malauradament” no tenen comunicació amb les agències d’intel·ligència internacionals. “Nosaltres hauríem de tenir comunicació directa amb aquestes agències”, ha reclamat.

Tres escorcolls me´s a Ripoll

ACN

Una vintena d’agents dels Mossos i la Guàrdia Civil, entre els quals efectius de la policia científica, han dut a terme tres nous escorcolls a tres pisos d’un bloc del carrer Raval de Sant Pere que podrien estar relacionats amb la cèl·lula gihadista que s’hauria format a Ripoll.

Els efectius han precintat els immobles i també la porta d’accés des del pati exterior.

Alguns veïns, que han preferit no identificar-se, han explicat a l’ACN que sospiten que alguns joves entraven al bloc per aquesta porta i que havien ocupat il·legalment els habitatges. Malgrat això, han assegurat que no relacionaven els nois amb els presumptes autors dels atemptats.

Els escorcolls se sumen als que en les darreres hores s’han fet a les cases dels presumptes terroristes i de l’imam de Ripoll.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona
política

Podem es desdiu i no es presentarà al 12-M

barcelona