Política

Cop islamista a Barcelona

Younes Abouyaaqoub és l’autor material de l’atemptat de Barcelona

Els Mossos difonen una imatge del sospitós i fan una crida a la col·laboració ciutadana

La investigació confirma la relació entre el jove de Vilafranca mort a Sant Just Desvern amb la fugida del conductor de la furgoneta

El conseller d’Interior de la Generalitat, Joaquim Forn, ha identificat formalment el conductor de la furgoneta que dijous passat va protagonitzar l’atropellament massiu a les Rambles de Barcelona com a Younes Abouyaaqoub, que va aconseguir fugir després de l’atemptat. Forn també ha explicat que s’ha establert la relació entre el fugitiu i l’assassinat de Pau Pérez, el jove de Vilafranca que va ser trobat mort al seu cotxe a Sant Just Desvern, i que és la quinzena víctima mortal dels atacs (13 a Barcelona, 1 a Cambrils i 1 a Sant Just).

Ho ha anunciat aquest migdia el conseller d’Interior, Joaquim Forn, en una roda de premsa conjunta amb el titular de Justícia, Carles Mundó, i el major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero.

La policia catalana ha difós una sèrie de fotografies del jove, de 22 anys, i n’ha demanat la màxima difusió. També ha fet una crida a la col·laboració ciutadana a l’hora de proporcionar qualsevol notícia que pugui ajudar en la recerca del fugitiu. Les vies per fer arribar informació als Mossos són el correu electrònic mossos.terrorisme@gencat.cat i el telèfon 937285220.

El fugitiu està considerat “perillós i podria anar armat”. És un home de complexió física “normal”, d’aproximadament 1,80 m d’altura, cabell curt i pell fosca. Podria portar barba de tres o quatre dies.

Els Mossos descarten que hi hagués cap persona més a la furgoneta utilitzada en l’atemptat i també que Abouyaaqoub es reunís més tard amb els terroristes que van atemptar a Cambrils.

Trapero ha reconstruït el recorregut que va fer el jove després d’abandonar la furgoneta a l’alçada de la Boqueria. L’home va sortir del vehicle i va creuar les Rambles i el mercat a peu. Va seguir caminant a peu durant al voltant d’una hora fins arribar a la Zona Universitària. Va ser allà , al pàrquing que utilitzen habitualment els estudiants, on va apunyalar el jove vilafranquí Pau Pérez per robar-li el cotxe.

Abouyaaqoub va posar el seu cos al seient del darrere i va continuar la seva fugida en cotxe cap a fora de la ciutat. Però a aquelles hores la policia ja havia activat el dispositiu Gàbia i es va trobar un control a Esplugues de Llobregat. El fugitiu es va saltar el control i poc després el cotxe va ser trobat a Sant Just Desvern amb el cadàver del seu propietari a l’interior.

Tot i que les informacions periodístiques ja apuntaven des de fa dies en aquest sentit, el comandament dels Mossos ha puntualitzat que fins avui no han disposat de les “evidències científiques” que vinculen el conductor de la furgoneta amb l’assassinat de Pérez.

Trapero ha avançat que aquest cas s’inclourà ara en la investigació dels atemptats. D’aquesta manera, el vilafranquí es converteix en la quinzena víctima dels atacs terroristes de la setmana passada.

El conseller de Justícia, Carles Mundó, ha anunciat que les identificacions de les quinze víctimes mortals dels atacs ja s’han completat i que totes les famílies han estat informades. Mundó ha detallat que 6 dels morts tenen la nacionalitat espanyola, un dels quals doble nacionalitat espanyola i argentina. Són dues persones de Rubí, una de Barcelona, una de Sant Hipòlit de Voltregà, una de Vilafranca i una de Saragossa. També hi ha tres víctimes italianes, dues portugueses, una belga, una nord-americana i una altra amb doble nacionalitat australiana i del Regne Unit.

El conseller ha afegit que els cossos de 9 de les víctimes identificats a l’Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya ja han estat lliurats a les corresponents famílies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona