Política

resposta al terrorisme

Entitats d’immigrants defensen el model de convivència en diversitat

La Taula de Ciutadania i el Consell Municipal d’Immigració aniran dissabte a la manifestació de rebuig al terrorisme

“Davant de l’odi aixequem la veu per dir alt i clar que la pau és el camí”, diuen en un manifest

En una reunió extraordinària feta a l’ajuntament de Barcelona, les entitats d’immigrants que treballen en l’acollida i la integració a Catalunya van refermar-se ahir en la defensa d’un model de convivència en la diversitat i inclusiu. Van reclamar que es continuï apostant per posar recursos en l’acollida de les persones immigrades i refugiades. Amb la reunió, després dels atemptats terroristes de dijous a les Rambles de Barcelona i el passeig Marítim de Cambrils (Baix Camp), es va voler visibilitzar un front comú de les comunitats immigrades i de les administracions.

Aquest front comú s’evidenciarà, tal com es va decidir ahir, en la participació de les entitats a la manifestació convocada per dissabte a la tarda a Barcelona de rebuig al terrorisme. Hi participaran en un bloc unitari i tindran un lema propi: Contra l’odi, un sol poble.

“Continuarem defensant el model de convivència que és antagònic a l’odi que volen implementar aquests terroristes”, va indicar la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, a la sortida de la reunió. En la mateixa línia, el tinent d’alcaldia de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència, Jaume Asens, va destacar que “la millor vacuna i els millors anticossos contra el discurs d’odi és l’aposta per la diversitat que existeix a Barcelona i a Catalunya”. Una trentena d’entitats van ser a la reunió, la primera que fan conjuntament, de la Taula de Ciutadania i Immigració de Catalunya i el Consell Municipal d’Immigració de Barcelona.

“Els que volen sembrar la por i el terror ho fan per alimentar l’odi, per aixecar murs i estendre rumors. Davant l’odi, el que aixequem és la veu per dir alt i clar que la pau i la no-violència són el nostre camí”, diu el manifest consensuat ahir i subscrit per una vuitantena d’associacions. I s’hi afegeix: “Continuarem reforçant ponts, teixint relacions i reconstruint tot allò que han pretès destruir.”

Les entitats entenen que la solució implica que ningú se senti exclòs de la societat de manera que mai hi hagi, per exemple, “ciutadans de primera i ciutadans de segona”. “Vam escollir aquest país per viure i conviure i ens en sentim orgullosos”, van indicar.

Debats sobre l’assistència a la manifestació

Diversos col·lectius, entitats i moviments socials es van trobar ahir per “pensar en una resposta des de la societat civil sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils”. En la trobada a la seu de Lafede.cat van participar plataformes com ara Stop Mare Mortum i Tanquem el CIE, i entitats com ara Ciemen, Oxfam Intermón i l’ANC. Un dels temes que van sortir i que avaluaran els pròxims dies és el de l’assistència a la manifestació de dissabte si hi participen el rei o Mariano Rajoy. “La manifestació pot ser un èxit, però els que poden acabar sortint a la foto en lloc de la ciutadania poden ser còmplices de l’Aràbia Saudita i de la venda d’armes”, reflexionava el director d’Intermón, Francesc Mateu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona
política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona