Política

Puigdemont anuncia a Rajoy l’abatiment d’Abouyaaqoub

El president reivindica l’accés dels Mossos a l’Europol

El delegat del govern a Catalunya assegura que la policia catalana en tindrà informació “de forma directa” a partir del setembre

Amb tota la solemnitat d’un anunci de la màxima transcendència, el president, Carles Puigdemont, va comparèixer ahir al Palau de la Generalitat per explicar al món l’abatiment del terrorista més buscat, el conductor de l’atropellament massiu a la Rambla, YounesAbouyaaqoub. Flanquejat pel conseller d’Interior, Joaquim Forn, i pel major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, Puigdemont va informar que havia comunicat al seu homòleg espanyol, Mariano Rajoy, l’èxit de la policia catalana. “Aquesta mateixa tarda he informat el president espanyol, Mariano Rajoy, amb qui he estat en contacte des del primer moment dels atemptats”, va recordar.

El president va agrair als Mossos la seva “tasca eficient, feta amb gran discreció i professionalitat i feta amb estreta col·laboració de la resta de forces de seguretat de Catalunya i l’Estat”.

Puigdemont també va reivindicar el dret del cos policial català a ser present en els organismes internacionals en què es gestiona informació sensible en matèria antiterrorista. “Molt abans d’aquest episodi [dels atemptats a la Rambla i a Cambrils], els Mossos s’havien guanyat, per mèrits propis i competències estatutàries”, la seva presència en aquests fòrums. “Això ara ja no ho discuteix ningú, es fa evident que aquella petició [d’accedir-hi] té tot el sentit del món. La incorporació de ple dret al treball de l’Europol ha de servir per incrementar la seguretat al nostre país”, va defensar Puigdemont. L’Oficina Europea de Policia (Europol) és l’agència de la UE que gestiona la informació criminal i de seguretat comunitària.

La participació de la policia en aquest organisme és un dels compromisos adoptats en l’última reunió de la Junta de Seguretat, celebrada el juliol passat a petició de la Generalitat després d’anys de reclamar-la.De moment, però, el compromís encara no s’ha materialitzat. El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, va detallar que els Mossos hi tindran accés directe a partir del setembre. “Els Mossos tindran informació de l’Europol de forma directa a partir del setembre; a hores d’ara ja ho fan, però a través de l’Estat”, va assegurar a Rac1.

LA FRASE

Aquesta tarda he informat el president espanyol, amb qui he estat en contacte des del primer moment
Carles Puigdemont
President de la Generalitat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona
judicial

La Fiscalia de l’Audiència Nacional veu terrorisme al cas del Màgic

barcelona
orient mitjà

Von der Leyen demana a Israel i l’Iran que frenin l’escalada

barcelona
índia

Arrenca el procés electoral més gran i més llarg del món

barcelona

Israel llança un atac limitat de represàlia contra l’Iran

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera