Política

Catalunya contra el gihadisme

La comunitat islàmica de Valls es concentra contra el terrorisme i per la pau

Unes 400 persones s’apleguen a la plaça del Pati en resposta a la crida de l’Associació Islàmica de Valls

Els participants manifesten que els terroristes “no representen a la religió musulmana”

La majoria de la comunitat musulmana de Valls s’ha concentrat aquest dissabte a la plaça del Pati per rebutjar el terrorisme i clamar per la pau.

Unes 400 persones han acudit a la crida de l’Associació Islàmica de Valls. A l’acte hi ha participat l’imam del municipi i altres membres de la comunitat. Han afirmat que els autors de l’atemptat a Barcelona i Cambrils “no representen a la religió musulmana”. A l’acte també h han participat l’alcalde, Albert Batet, i altres representants de tots els grups municipals. S’hi ha escoltat el lema No Tinc Por i ha acabat amb un pilar que han aixecat la Colla Joves de Valls.

Gerald Badoui, de l’Associació Islàmica, ha explicat que la comunitat treballa “dia rere dia” per evitar la radicalització de joves. “El missatge que els traslladem és de convivència, respecte i integració; l’extremisme i el fanatisme no té cabuda a la nostra societat”, ha apuntat.

Badoui, que també representa la comunitat islàmica de l’Alt Camp, ha remarcat que els terroristes no representen la religió musulmana i que ells són “totalment contraris” als seus actes. “Són enemics per a occident i per a nosaltres mateixos”, ha sentenciat. En aquest sentit, ha afegit que la comunitat no pot deixar de treballar “conjuntament amb entitats” per evitar que “el mal actuï i s’apoderi de tots els àmbits”.

L’acte, on ha participat l’alcalde, Albert Batet, i altres representants de tots els grups municipals, ha acabat amb un pilar que han aixecat la Colla Joves de Valls.

Sobre la radicalització dels joves, ha apuntat que la comunitat treballa “dia rere dia” per conscienciar el jovent perquè “no caiguin en aquestes trampes”, que creu que troben, sobretot, a les xarxes socials. “Que recorrin a representants i ens preguntin i no agafin missatges radicals de les xarxes o d’un imam que ni se’l coneix”, ha demanat Badoui, en referència a l’imam de Ripoll. “És un fet lamentable i ens fa una mica de por, perquè a totes les ciutats hi ha joves musulmans”, ha explicat.

En una concentració amb clara majoria musulmana però on també s’hi han sumat altres ciutadans de fora la comunitat, Badoui ha evidenciat que la situació que viuen a Valls és bona. “Sempre ha estat una ciutat molt maca amb la immigració i amb els musulmans; mai hi ha hagut un acte de racisme o xenofòbia”, ha celebrat Badoui, que porta 25 anys vivint a la capital de l’Alt Camp.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona