Política

Llibertat i democràcia, eixos de l’Onze institucional

L’acte, que coorganitzen govern i Parlament, evocarà els drets humans

Els actes institucionals de la Diada, organitzats conjuntament pel govern i el Parlament, tindran aquest any la llibertat i la democràcia com a eixos bàsics, segons van explicar ahir en la seva presentació el conseller de la Presidència, Jordi Turull, i el vicepresident primer de la mesa de la cambra, Lluís Guinó. L’acte central, que es farà el diumenge 10 de setembre a la nit a El Born, homenatjarà així persones, col·lectius i fites significades en la defensa de la llibertat i els drets humans fonamentals a escala mundial: l’activista antiracista Rosa Parks, la lluita pel sufragi universal de les dones, la resistent antifeixista Neus Català, la lluita pels drets del col·lectiu LGTBI, la defensa de la llibertat d’expressió i el dret a l’autodeterminació dels pobles. Turull confia que tots els grups de la cambra hi participaran, perquè el disseny “està pensat perquè tothom s’hi senti a gust i còmode”. A més, segons ell, els valors que es posaran en relleu són “compartits pel 99,9% de ciutadans de Catalunya”. El conseller, per cert, va dir que el govern valorarà dimarts vinent si participa i com en la mobilització de la Diada que organitza l’ANC l’endemà. Un any més, el director de l’acte institucional serà Josep Maria Mestres, que l’ha dividit en sis blocs que evocaran sis grans drets universals a través d’interpretacions musicals i lectures de textos d’un reguitzell de músics i dramaturgs.

Una estona abans tindrà lloc el lliurament de la medalla d’honor del Parlament, en la categoria d’or, al cos dels Mossos d’Esquadra, els serveis d’emergències, la Guàrdia Urbana de Barcelona i la policia local de Cambrils per la seva actuació després dels atemptats del 17 d’agost, una decisió que va prendre la mesa per unanimitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Aragonès afirma que no abandonarà responsabilitats si no repeteix com a president

barcelona
política

Dolors Feliu no tornarà a presentar-se a les eleccions de l’ANC

barcelona

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Orient Mitjà

Israel respondrà a l’Iran tot i la crida a la contenció dels EUA

Beirut
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio
Carles Ibáñez
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de les Preses (+ Aprop les Preses)

“Les coses han de ser clares, en la variant, i arribar al consens”

Les Preses

El Consell Comarcal el Baix Empordà condemna els fets de Bellcaire

la bisbal d’empordà
guerra a gaza

Israel prepara l’evacuació de Rafah per començar la invasió

barcelona