Política

Procés sobiranista

11-S

Ja hi ha més de 360.000 inscrits a la Diada i 1.800 autocars confirmats

Les entitats sobiranistes fan una crida a la participació massiva en la mobilització perquè serà “la primera part de l’1-O”

Més de 600 ajuntaments han comunicat al govern la disponibilitat dels locals per al referèndum

La caixa de solidaritat amb els represaliats pel 9-N ja té més de 800.000 euros

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural i l’Associació Catalana de Municipis (AMI) han donat aquest divendres més detalls de la mobilització del proper 11 de Setembre. En una roda de premsa davant el Parlament, els responsables de les entitats han fet una crida a participar de manera massiva en la manifestació de la Diada perquè és “la primera part de l’1-O”-

El president de l’ANC, Jordi Sánchez, ha explicat que les previsions d’assistència són “positives” i van “a l’alça”. Ha detallat que ahir a la nit ja hi ha via més 360.000 persones inscrites i 1.800 autocars confirmats per a desplaçaments des de fora de la capital catalana. Per aquest motiu, s’ha mostrat convençut que el Passeig de Gràcia i la Gran Via es tornaran a omplir.

Sánchez ha destacat que aquesta Diada es viurà en “un escenari d’optimisme perquè tenim el decret de convocatòria i la llei que ens acompanyarà fins l’1 d’octubre”. “El govern ha fet el que li tocava, garantir que hi haurà urnes, ara li pertoca al ciutadans omplir-les”, ha reblat. Segons ell, aquest 11 de Setembre “és el moment d’expressar la il·lusió per un horitzó que ara ja el tenim a tocar. L’11-S és la primera part de l’1-O”, ha assegurat.

El líder de l’ANC ha donat a conèixer algunes novetats com de l’acte com l’actuació dels Amics de les Arts amb l’Orfeó Català, que se suma a la de Pep Poblet i la Companyia Elèctrica Dharma, a l’escenari central de la Plaça Catalunya. Sánchez ha recordat que a les 17.14 hores sortiran 4 lones de 16 per 16 metres de cadascun dels extrems de la concentració amb missatges relacionats amb el compromís de construir “un país en pau i llibertat”.

El president d’Òmnium, Jordi Cuixart, ha fet una crida a la participació “de tots els demòcrates sense excepció que veuen que a Catalunya la democràcia està qüestionada” i ha recordat que no treballen només pel Sí sinó per poder votar. “El que està en joc és la democràcia, estem segurs que el carrer s’ompliran de tota la diversitat que empelta el país”, ha augurat.

Compromís municipal

La presidenta de l’AMI, Neus Lloveras, ha destacat al principi de la compareixença que els municipis “s’han sumat molt ràpid al gran acte de sobirania del Parlament”. Ha revelat que a dia d’avui més de 600 ajuntaments ja han comunicat al govern la disponibilitat dels locals seus municipis per a l’1-O i més de 500 han fent públic un decret d’alcaldia.

800.000 euros a la caixa de solidaritat

A primera hora del matí Sánchez ja ha avançat en una entrevista a Catalunya Ràdio que els comptes oberts per solidaritzar-se amb els condemnats pel 9-N i altres responsables públics a qui el Tribunal de Comptes ha imposat una sanció de cinc milions d’euros ja havia recollit dijous al matí 750.000 euros. En la roda de premsa ha actualitzat aquest xifra i ha dit que ja són més de 800.000 euros. “Estem convençuts que a finals de la setmana que ve aquesta xifra quedarà petita”, ha augurat. En aquest sentit, ha avançat que el dia de la manifestació hi haurà voluntaris a cadascun dels trams per recollir més aportacions. “No renunciarem per més sancions que hi hagi; ni la democràcia ni el referèndum estan en venda”, ha avisat.

“Ens volem atemorir i fer por als representant polítics però sortirem a votar com sortirem al carrer dilluns”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Junts fa una aposta per la transformació digital de les empreses

GIRONA
GIRONA

Trobada dels candidats d’ERC amb els sindicats per parlar d’habitatge

GIRONA
estat espanyol

Brussel·les expedienta Espanya per la presumpció d’innocència

barcelona
iran

L’Iran condemna a mort un raper per donar suport a les protestes de Mahsa Amini

barcelona
Política

Mor Andreu José Mestres, el batlle més longeu de Collbató (1983-1995)

política

La CUP proposa un pla de xoc a l’escola per fer front al retrocés del català

salt
rússia

Detenen el viceministre de Defensa acusat d’haver acceptat un suborn

barcelona
política

El govern nega que amagués l’acord per actualitzar les condicions de Hard Rock

barcelona
guerra a gaza

Israel mobilitza dues brigades de reservistes en el sud de Gaza

barcelona