Política

11-S

La Diada del sí

Marxa de torxes festiva i reivindicativa a Girona

El cantautor i poeta Joan Isaac i les seves cançons de lluita, protagonistes de l’acte, ambientat per la Fal·lera Gironina i el foc dels Diables de l’Onyar

La tradicional marxa de torxes que organitza Òmnium Gironès, la vigília de la Diada, va tenir ahir un caràcter festiu i reivindicatiu amb l’ambientació dels Diables de l’Onyar i Fal·lera Gironina, que van acompanyar la marxa fins a la plaça del Vi. La convocatòria es va iniciar a partir de dos quarts de deu de la nit a les escales de la catedral, per on va baixar una pancarta amb la paraula “Democràcia”, entre crits de “votarem!”.

El protagonista musical d’aquesta edició va ser el músic i poeta Joan Isaac amb un recital que portava per títol Cançons i lluita a peu d’escala. L’últim disc de Joan Isaac, Manual d’amor (2017), dedica una cançó a Girona, amb la qual va obrir el concert. “Si no volen que votem, votarem. I, si cal, desobeirem”, va dir Isaac, que també va cantar al final del concert el seu clàssic A Margalida, amb el piano d’Antoni Olaf Sabater. Després els participants en la marxa van encendre les torxes per iniciar un recorregut pels carrers del Barri Vell i concloure davant de l’ajuntament de Girona, on el rector de la UdG, Sergi Bonet, va llegir el manifest.

La marxa de torxes, amb voluntat inclusiva i reivindicativa alhora, es va realitzar també en una dotzena de poblacions de les comarques gironines: Anglès, Blanes, Cassà de la Selva, Castelló d’Empúries, Hostalric, la Bisbal d’Empordà, Palamós, Riells i Viabrea, Sant Feliu de Guíxols i Tossa de Mar. A Verges es va realitzar l’estelada d’espelmes, una acció que va començar d’una manera molt natural el 10 de setembre del 2010. L’estelada es prepara al llarg de la tarda amb tothom que hi vol participar i pocs minuts després de mitjanit, a l’entrada de l’11 de setembre, s’encén i s’il·lumina de llum.

Acte institucional

La Diada institucional se celebra aquest matí, a les onze, a l’Auditori Josep Irla de Girona conjuntament entre la Generalitat, la Diputació de Girona i l’Ajuntament. L’acte inclourà la presència de la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa. La cloenda musical serà a càrrec dels professors del conservatori de música Isaac Albéniz Laia Frigolé i Belisana Ruiz. Al migdia, a la plaça del Vi, se celebrà L’Onze a les dotze, una concentració en què es llegirà un manifest i es cantarà Els segadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA