Política

municipal

referèndum

El PDeCAT lloa el compromís de Campolier amb el procés

Retreu al seu únic regidor a Santa Susanna que no hagi volgut signar el decret de suport al referèndum

Jordi Cusachs defensa la decisió pel “filibusterisme” de l’alcalde a l’oposició

L’únic regidor del PDeCAT a Santa Susanna, Jordi Cusachs, va rebutjar la setmana passada la invitació feta a tot el consistori per l’alcalde, Joan Campolier (AiS), per signar el decret de suport a la celebració del referèndum independentista l’1-O. La decisió de l’edil ha molestat la direcció comarcal, que la considera “del tot desencertada”. El president del PDeCAT al Maresme, Carles Bosch, lamenta: “Avui el regidor encara no s’ha posat en contacte amb nosaltres per explicar-nos el perquè de no signar.” “Puc entendre que un càrrec públic tingui por de les conseqüències que es poden derivar de donar suport a l’1-O, però, si aquest fos el cas, caldria que reflexionés sobre si és la persona indicada per encapçalar un projecte de futur per al municipi”, emfatitza Bosch.

En aquest punt, quan se li pregunta si el partit ha posat els ulls en Joan Campolier perquè torni a ser candidat sota la sigla dels hereus de CDC, Bosch contesta: “Fins passat el referèndum no tractarem dels temes municipals”, tot i que precisa: “A priori no descartem ningú, però no hi ha hagut encara cap conversa en aquest sentit.” Joan Campolier (AiS) tampoc vol parlar del seu hipotètic futur polític sota les ales del PDeCAT. “No m’ho he plantejat i no és el moment de parlar-ne”, comenta. Tot i això, no estalvia retrets a Cusachs que també va etzibar durant el discurs de la Diada. “Em dol que a representants de partits compromesos amb la independència com ara el PDeCAT i ERC els tremolin les cames quan han de fer un gest per al país”, afirma.

Cap lliçó de res

Per la seva banda, Cusachs ha lamentat “l’intent estudiat de tergiversar” el seu compromís amb la independència. Pel regidor, es tracta d’una maniobra de Campolier per obtenir protagonisme. “Durant dos anys ha posat totes les traves possibles i ha impedit a l’oposició l’accés a la informació, i ara hem de respondre a la seva demanda?”, es pregunta el portaveu del PDeCAT.

Cusachs nega que tingui por i afirma que no li cal fer cap demostració de la seva militància amb el procés. “He estat al capdavant de l’ANC a Santa Susanna i vaig ajudar a tirar endavant el 9-N”, afirma, i hi afegeix que no entén per què des de la direcció comarcal del seu partit “es posa tant d’èmfasi en el fet que signés el decret, quan a la majoria d’ajuntaments no s’ha demanat pas que ho fessin tots els regidors”.

Cusachs assegura que, mentre que a la direcció nacional la possibilitat que Campolier encapçali les eleccions municipals el 2019 “no es preveu ni de lluny”, en l’àmbit de la comarca “sembla que es mira com una opció possible”. El regidor recorda que hi ha obert un expedient informatiu a l’actual agrupació local del partit a Santa Susanna després que s’hi incorporessin en bloc diferents membres de la llista d’AiS, la marca amb què Campolier va guanyar el 2015.

LA FRASE

La decisió de Cusachs de no firmar el decret a favor de l’1-O és del tot desencertada
Carles Bosch
president del maresme del pdecat

LA FRASE

Hi ha un intent estudiat de tergiversar el meu compromís amb la independència
Jordi Cusachs
portaveu del pdecat a l’ajuntament de santa susanna


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

País Basc

El candidat del PNB rep un atac amb esprai pebre en sortir d’un míting

barcelona
estats units

El jutge adverteix que no permetrà a Trump intimidar els jurats

barcelona
política

Puigdemont: “L’independentisme ha obert camí a Europa defensant drets”

barcelona

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE preparen noves sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts