Política

setge a l'1-O

L’alcalde de Cervera compara amb la dictadura l’orde de la Fiscalia

Ramon Royes considera que “Espanya està demostrant ser un estat absolutament antidemocràtic i és molt important que el món ho vegi”

L’alcalde de Cervera, Ramon Royes, ha manifestat en declaracions a l’ACN “estupefacció” davant “la reacció desproporcionada de l’estat espanyol” i ha comparat l’ordre de la Fiscalia d’investigar els més de 700 batlles que van signar el decret de suport a l’1-O amb la dictadura franquista. Tot i reconèixer que era petit quan va morir Franco, Royes assegura que li recorda “a aquells NODOs en blanc i negre i a algunes situacions que havien viscut o que ens explicaven els pares i avis”. L’alcalde considera que “Espanya està demostrant ser un estat absolutament antidemocràtic” i, per això, “és molt important que el món vegi i s’adoni del que està passant a Catalunya”. Ramon Royes s’ha mostrat convençut que “hi haurà un resposta absolutament unitària de tots els alcaldes i de tots els partits que estem a favor del referèndum” i defensa que “farem tot allò que sigui necessari perquè el dia 1 d’octubre es pugui votar”. Per l’alcalde de Cervera, els alcaldes “tenim la idea que el referèndum es farà i farem tot el possible perquè es pugui portar a terme” i deixa clar que “no hi haurà ni un pas enrere”.

Davant l’ordre donada per la Fiscalia d’investigar els alcaldes per col·laborar amb l’1-O, Ramon Royes –un dels més de 700 alcaldes que va signar el decret d’alcaldia en suport del referèndum- ha fet una crida a la calma i ha defensat que “el procés l’estem portant molt bé i hem de seguir en aquesta línia”. Per l’alcalde de la capital de la Segarra, cal “seguir treballant i pensant de manera intel·ligent, no amb testosterona”, i ha volgut deixar clar “que no hi haurà ni un pas enrere”.

Royes pensa que “el mateix Estat actuant d’aquesta manera se n’està adonant i està internacionalitzant la situació que s’està vivint a Catalunya i fa que el món se n’adoni” i més “després d’una manifestació com la de la darrera Diada amb un milió de persones d’una manera cívica demanant una cosa tan senzilla com és poder votar i exercir la democràcia”. “Penso que el món se n’adona i vull pensar que estarà a nostre costat”, ha afegit.

Finalment, l’alcalde ha explicat que en el cas de Cervera en les diferents comtesses electorals hi ha cinc col·legis electorals a la ciutat, tots de titularitat municipal a excepció d’un que depèn de la Generalitat, que serien els mateixos que s’utilitzarien l’1-O, “a no ser que ens arribi alguna altra instrucció des del Govern, ja que estem a la seva disposició”, ha assenyalat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona