Política

setge a l'1-O

concentracions

UP, JARC i FCAC convoquen tractorades “per la llibertat”

Asseguren que el sector agrari també es vol mobilitzar en defensa de la democràcia i contra la vulneració dels drets fonamentals dels catalans

Les organitzacions agràries Unió de Pagesos (UP), Joves Agricultura i Ramaders de Catalunya (JARC) i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) han convocat “marxes pageses per la llibertat i la dignitat del país” en forma de tractorades aquest dissabte 23 a Lleida i divendres 29 a la resta de Catalunya. Els seus màxims representants asseguren que el sector agrari també es vol mobilitzar en defensa de la democràcia i contra la vulneració dels drets fonamentals dels catalans.

Dissabte els tractors sortiran de bon matí de les capitals de les comarques del pla de Lleida i la previsió és que es concentrin a les 12h al voltant de la subdelegació del govern espanyol a Lleida. Els convocants esperen com a mínim un centenar de tractors.

Per divendres 29 s’ha previst el mateix model: columnes de tractors que arribin a Girona, Tarragona i Barcelona des de les comarques de les seves respectives demarcacions.

Manifest conjunt i obert a altres organitzacions

El coordinador nacional d’UP, Joan Caball, el president de JARC, Francesc Boronat, i el president de la FCAC, Ramon Surroca, han signat un manifest conjunt on posen de manifest el seu compromís “amb el dret dels catalans a decidir el seu futur com a poble” i lamentant fets que “suposen un atac a les llibertats d’ideologia, d’expressió, de reunió, d’informació, de correspondència i de privacitat, la judicialització del debat polític a Catalunya, l’erosió de la separació de poders, la limitació a la llibertat d’expressió dels càrrecs electes i la intervenció de les finances catalanes que posen en risc les polítiques agràries i rurals del país”. Per tot això, exigeixen “l’immediat restabliment dels drets fonamentals i les llibertat conculcades, així com el restabliment de l’autonomia financera de la Generalitat”.

Joan Caball ha insistit que el manifest està obert a altres organitzacions que s’hi vulguin sumar. El líder d’Unió de Pagesos ha assegurat que “la realitat del país no és només la capital” i ha afegit que “el sector agrari sempre hem estat compromesos amb aquest país i, per tant, també volem expressar que la democràcia i la llibertat no es poden conculcar i les hem de defensar”. De fet, aquest dimecres alguns pagesos del Maresme ja van sortir amb els seus tractors i es van dirigir cap a Barcelona. Caball també ha fet una crida a participar a les mobilitzacions convocades a les seves poblacions per les entitats sobiranistes.

Per la seva banda, Francesc Boronat ha corroborat que els pagesos tenen moltes ganes de mobilitzar-se i, en aquesta ocasió, “traurem els tractors al carrer per defensar el sector i per defensar els drets fonamentals que creiem que s’estan vulnerant en aquests moments a casa nostra”. “No és un tema d’independència sí o d’independència no, sinó que és un tema de dignitat i de democràcia”, ha asseverat.

UP, JARC i FCAC també consideren “lamentables” les operacions de la Guàrdia Civil d’aquest dimecres i han demanat la llibertat de tots els detinguts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona

Manos Limpias admet que la denúncia contra la dona de Sánchez es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona