Política

Concentracions i actes festius proreferèndum a totes les comarques

A moltes poblacions, els ciutadans estan convocats a trobar-se davant del seu ajuntament a les onze del matí, però hi ha moltes més propostes

La campanya a favor del referèndum i del sí té aquest cap de setmana un programa molt atapeït a les comarques de Girona. En molts municipis, els veïns estan cridats a concentrar-se diumenge (generalment, a les onze del matí) davant dels ajuntaments. A més d’aquestes convocatòries, n’hi ha moltes de caire més lúdic.

Girona

A la plaça del Vi a partir de les 10.30 h es faran tallers, i cap a les 11 h es faran parlaments a càrrec de l’alcaldessa Marta Madrenas, la consellera Dolors Bassa, l’eurodiputat Josep-Maria Terricabras o els diputats Natàlia Figueras i Benet Salellas.

Blanes

A Blanes, avui es fa una Caminada del Sí. Comença a 2/4 de 10 del matí i fa un recorregut pel centre; a la una hi haurà un vermut i a les 5, jocs per a mainada. A les 9, botifarrada popular i a les 10 de la nit, concert amb Dijous Paella.

Baix Empordà

A Sant Feliu de Guíxols, a la concentració de diumenge a les 11 hi haurà la portaveu del PDeCAT, Marta Pascal. A Torroella de Montgrí, per la seva banda, tots els grups municipals participaran en una cercavila que començarà davant l’ajuntament, a les 17.30 h. A Verges, la concentració de les 11 es completarà amb una cercavila per tot el poble, que inclourà talls a la carretera, una casserolada i l’enganxada de cartells.

Banyoles

Diverses associacions han organitzat per diumenge a la tarda (17.30 h, passeig de la Muralla de Banyoles) un programa d’activitats lúdiques i reivindicatives “pel dret a decidir i en defensa de les llibertats polítiques”. Hi intervindran, entre altres entitats, la colla castellera Esperxats de l’Estany, la colla de diables Gàrgoles de Foc amb el seu grup de batucada i les Guerrilleres del Ganxet.

Olot

A Olot, han preparat per diumenge al matí (de les 11 a les 14 h, al Firal) una sèrie d’activitats festives per animar els ciutadans a participar en el referèndum i votar sí. Hi haurà espectacles de dansa, actuacions musicals i castelleres, a més de tallers per a la mainada.

Estelada a Llívia

A Llívia, a les vuit d’aquest vespre s’encendrà una estelada gegant feta amb 80.000 espelmes, amb la qual es vol batre un rècord Guinness.

Figueres

Diumenge, a les 11 del matí, a la plaça de l’Ajuntament es farà una concentració per la democràcia i per defensar les institucions. Hi haurà actuacions, parlaments i activitats diverses. Estan previstes actuacions de la colla castellera, grallers i també hi haurà la xaranga Bufa. A l’Escala també es farà un acte a l’espai de la platja.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs