Política

comissió europea

denúncia

Compromís trasllada a la Comissió Europea l’escorcoll a un jove de Burjassot per compartir rèpliques del web de l’1-O

La policia li va requisar material informàtic per un presumpte delicte de desobediència

L’oficina de la coalició Compromís al Parlament Europeu, a través del seu eurodiputat Florent Marcellesi, presentarà una pregunta dirigida a la Comissió Europea sobre el cas del jove de Burjassot (Horta Nord) al qual la policia va identificar i escorcollar el seu domicili el passat divendres, acusat de desobediència per haver compartit a la xarxa rèpliques del web del referèndum de l’1 d’octubre.

Segons ha recordat Compromís a través d’una nota de premsa, els agents varen requisar al jove tres discos durs i un telèfon mòbil, i va haver de prestar declaració a la comissaria. La coalició remarca que el jove no pot ser acusat per desobediència donat que no té cap responsabilitat pública.

El portaveu de Compromís al Parlament Europeu, Jordi Sebastià, ha demanat que la Comissió Europea actuï “davant la flagrant violació de les normes elementals de l’estat de dret per les irregularitats comeses en aquesta acció policíaca, ja que en un estat membre s’estan vulnerant drets fonamentals dels seus ciutadans”.

Sebastià ha recordat que Compromís ha presentat preguntes sobre casos semblants a Hongria o a Eslovàquia “i Espanya no ha de ser una excepció, la Comissió Europea ha de conèixer la deriva autoritària del règim de Rajoy i actuar en conseqüència perquè els fonaments de la Unió Europea estan en joc, no podem consentir que les forces de seguretat de l’estat actuen contra els ciutadans enlloc de defendre’ls, com si estiguérem en una dictadura”.

El passat divendres vuit agents de la policia espanyola i una secretària judicial es varen personar a la casa del jove, de 21 anys d’edat, amb una ordre dictada pel jutjat d’instrucció número 4 de Paterna per un possible delicte de desobediència. Els agents varen requisar tres discos durs i el seu mòbil i seguidament l’han citat a declarar a la prefectura general de València, segons el relat del seu advocat. El lletrat va explicar que l’acusació de desobediència no té cap fonament atès que no es tracta de cap autoritat pública i que la considera “ridícula”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona
Unió Europea

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona
política

Laia Estrada critica que ERC i Junts mirin més al PSC per arribar a acords

BARCELONA
política

El Senat endarrereix una setmana més el ple que vetarà l’amnistia

barcelona