Política

Severíssima i condecoradíssima

La nit del 15 d’octubre del 2016 un grup de joves bascos es van barallar en un bar d’Alsasua amb dos joves més que anaven amb les seves parelles, que va resultar que eren guàrdies civils. Una setmana després, aquella simple baralla de bar havia passat a mans de l’Audiencia Nacional després que la jutgessa Carmen Lamela considerés que els nou joves, d’entre 19 i 24 anys, que hi havien participat eren autors d’un delicte de terrorisme, i de diversos delictes més de lesions, atemptat i odi. Tres dels joves estan des d’aleshores a la presó, i entre ells i els altres acusats el fiscal demana per a ells 375 anys de presó. Carmen Lamela va rebre, dues setmanes després de fer-se càrrec d’aquest cas “de terrorisme”, la creu de plata del mèrit de la Guàrdia Civil. No és l’única distinció de les forces i cossos de seguretat de l’Estat. Ara fa uns dies la jutgessa va ser condecorada pel ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, amb la medalla al mèrit policial en ocasió del dia 2 d’octubre, dia dels Àngels Custodis. Aquesta jutgessa, a qui es considera de “tendència progressista”, ha estat implacable amb l’expresident del Barça Sandro Rosell, de qui ha rebutjat totes les peticions de desbloquejar els seus comptes i les peticions de llibertat condicional, i a qui manté a la presó. Llicenciada en dret el 1984 a la Universitat Pontifícia Comillas, dels jesuïtes, entre el 1989 i el 1993 va ser degana dels jutges de Badalona i magistrada de l’Audiència de Barcelona. Abans havia passat pel jutjat de primera instància d’Oriola. Coneix bé Catalunya, doncs.

El perfil Carmen Lamela. Assot de Sandro Rosell, la magistrada va elevar a cas de terrorisme una baralla de bar entre joves bascos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES