Política

Cs, sol en la croada per l’adoctrinament a l’escola

La diputada Ciuró (PDeCAT) etziba una botifarra a Cantó, que rep el rebuig de tots

Era l’últim punt vespertí de l’ordre del dia però el Congrés va viure la sessió més elèctrica de la jornada per la croada de Ciutadans contra el que anomena “adoctrinament als centres educatius” de Catalunya, el País Valencià i les Balears. Amb Albert Rivera absent, va ser el diputat de Cs Toni Cantó –antic electe d’UPyD– qui va teoritzar sobre un pretès adoctrinament independentista a les aules que ell va equiparar amb una “traïció als nens” i la prova d’un “supremacisme”. La moció de Cs, però, va ser derrotada per 164 vots en contra (PSOE, Podem, ERC, PDeCAT, PNB, EH Bildu i Compromís) davant només 34 vots a favor (del grup de Rivera i de l’ultracatòlica Unió del Poble Navarrès) i amb 122 abstencions del PP.

Cantó, que és valencià, va pujar a la tribuna del Congrés erigit en un gran coneixedor de les aules en territoris bilingües per denunciar l’educació i dir que el PP i el PSOE han permès “l’adoctrinament” perquè “han permès que, durant anys, participessin en la construcció d’Espanya aquells que volien i volen destruir-la”. En un dia de commoció per als grups catalans per l’empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart –ERC no hi va voler ser i els diputats del PDeCAT van exhibir clavells i cartells a favor de “l’alliberament dels presos polítics”–, la diputada Lourdes Ciuró (PDeCAT) va etzibar una botifarra a Cantó quan aquest ironitzava sobre la necessitat de retirar el sou a electes catalans absents.

En el debat de l’escola, però, va ser Sergi Miquel (PDeCAT) qui va fustigar Cantó per “ignorant”. “Vingui uns dies a Catalunya, jo li pago el bitllet si vol, i veurà una realitat de la qual no té ni idea”, li va dir Miquel. “Pocavergonya!”, rebatia Cantó. “Gracies a la immersió un fill de dos andalusos com jo és bilingüe i he tingut les mateixes oportunitats que qualsevol fill de la burgesia. I fixi’s que malament que m’han adoctrinat que vaig acabar estudiant filologia hispànica!”, li va etzibar Joan Mena (En Comú Podem). La intervenció de Cantó va ser tan feridora per a tothom que tots els grups aplaudien els dards de tots contra Cs, especialment quan Aitor Esteban (PNB) el va anomenar “racista” i “sembrador d’odi”. “M’està dient que 125.000 professors no tenen criteri i són agents del mal?”, li va preguntar Joan Baldoví (Compromís). Fins i tot la popular Elena Bastidas va reprotxar a Cantó que tingués “la fe del convers” perquè “no se li recorda cap iniciativa en educació ni abans a UPyD ni ara a Cs”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona