Política

Setge al procés sobiranista

Els policies del Piuet, farts de viure en vaixells

Els sindicats amenacen amb protestes si no milloren les condicions

Es demana una reunió amb Interior

Rebel·lió a bord del vaixell del Piuet. Els sindicats amb representació al consell de la policia espanyola denuncien el “menyspreu continuat” del govern espanyol cap a aquest cos i la Guàrdia Civil, així com “la incapacitat mostrada” pel Ministeri de l’Interior i la “desoladora inoperància” del director general de la policia, que “ni hi és ni se l’espera”, amb relació a la situació dels agents desplaçats a Catalunya en el dispositiu de l’1 d’octubre.

En un comunicat difós ahir, els sindicats demanen una “reunió urgent” amb el secretari d’estat de Seguretat, José Antonio Nieto, per “exigir-li mesures immediates per pal·liar la situació” dels policies destinats a Catalunya i amenacen d’utilitzar “totes les mesures de pressió” al seu “abast” si no té lloc aquesta trobada per “plantejar solucions”. “S’ha esgotat la paciència”, avisen. Entre altres crítiques, els sindicats carreguen durament contra les condicions dels agents al vaixell Moby Dada.

Els sindicats denuncien unes “condicions d’habitabilitat indignes, fonamentalment al vaixell que té el Piuet pintat, on el menjar no ofereix cap garantia d’higiene, i es pot comprovar el seu lamentable estat a simple vista”. Les organitzacions lamenten que, tot i les denúncies continuades, no s’ha produït “ni un avanç” per millorar la situació i demanen citar el coordinador de l’operació d’aquest vaixell, un comandament de la Guàrdia Civil, per la seva “ineficàcia” per resoldre problemes. Fins i tot ironitzen sobre el fet que se li hauria de donar “el títol del candidat menys capaç d’entre tots els possibles per gestionar aquesta situació”.

El comunicat difós ahir es fa públic després que els mateixos agents que viuen als vaixells hagin difós vídeos i imatges a través de les xarxes socials mostrant les condicions en què viuen a bord de les embarcacions. Els del port de Barcelona no són els únics agents allotjats de manera precària, els guàrdies civils que eren a la caserna militar de Sant Climent Sescebes també han hagut de ser reubicats en un càmping de l’Escala.

Les organitzacions sindicals lamenten que, mentre els comandaments policials i el Ministeri de l’Interior els demanen “responsabilitat” en un moment “crucial” –una petició que han correspost “sobradament”, asseguren–, els seus superiors no han exercit “la responsabilitat bàsica i elemental” d’oferir-los unes “condicions de treball dignes, que compleixin els mínims requisits d’higiene”. Els firmants del comunicat retreuen que, més d’un mes després que els agents fossin desplaçats a Catalunya, han rebut “ordres, contraordres, relleus o prolongació d’estada en aquesta comissió de servei, sense informació oficial”. Es queixen també de “la falta de previsió per gestionar uns descansos mínims en les residències respectives”.

Els sindicats aprofiten el comunicat per lamentar també que, si bé tenen “més competències que les policies autonòmiques”, el salari és “molt inferior”.

LA XIFRA

10.000
agents
entre policies i guàrdies civils té desplegats l’Estat a Catalunya des d’abans de l’1 d’octubre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Laia Estrada critica que ERC i Junts mirin més al PSC per arribar a acords

BARCELONA
política

El Senat endarrereix una setmana més el ple que vetarà l’amnistia

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca diverses regions i deixa nou ferits, entre ells quatre nens, a Odessa

barcelona
politica

Aragonès recela de la crida a la unitat de Puigdemont: “No m’en refiaria gaire”

barcelona
regne unit

El Parlament britànic aprova el pla per deportar migrants a Ruanda

barcelona
política

Zapatero: “Hauria estat tremendament negatiu veure Puigdemont a la presó”

barcelona
alemanya

Detenen l'assistent d’un eurodiputat d’AfD sospitós d’espiar per a la Xina

barcelona
Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts + Puigdemont x Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà