Política

Detenen a Sagunt un presumpte reclutador d’Estat Islàmic

El sospitós hauria estat el responsable de captar i enviar a l’Iraq un jove de 26 anys que va cometre un atemptat suïcida amb camió bomba

L’home reunia els adeptes al seu domicili i els mostrava material de l’organització terrorista

La Policía Nacional espanyola ha detingut aquest dilluns a Sagunt un home que presumptament formava part de l’aparell de captació de combatents de la banda gihadista Estat Islàmic (EI).

El ministeri espanyol d’Interior assegura en un comunicat que el sospitós actuava com a “caixa de ressonància” dels “missatges i instruccions” que l’organització llança als seus seguidors “per a una major difusió i consecució dels seus objectius”.

Segons la policia, el detingut era un “potent instigador” que podia influir de “manera efectiva” en la ment dels nous adeptes perquè aquests assumissin “la idea de cometre atemptats”.

L’home, de 47 anys i nacionalitat marroquina, reunia els potencials adeptes al seu domicili i els mostrava material audiovisual “de caràcter radical”. A més, els ensenyava com accedir a través d’Internet a continguts reservats d’EI i la manera d’eliminar totes les pistes a la xarxa per tal de no ser detectats per les forces de seguretat.

Els investigadors el consideren “el principal responsable” de reclutar i enviar a l’Iraq un marroquí de 26 anys, també resident a Sagunt. Només un mes i mig més tard de la seva arribada al país àrab, el jove va cometre un atemptat suïcida amb un camió bomba que va provocar la mort de 33 soldats iraquians i desenes de ferits. Durant el temps que tots dos van compartir a Sagunt, el kamikaze dormia de manera habitual al domicili del detingut, el qual li facilitava “de manera incessant contingut i propaganda” d’Estat Islàmic. Després de l’atemptat, l’home va exaltar la figura del suïcida a les xarxes.

Segons Interior, el presumpte reclutador mostrava “una personalitat asocial deduïda del seu aïllament i no integració pública”. L’home evitava tota mena de contacte amb aquelles persones que no professaven l’Islam “en els mateixos termes” que ell.

L’ operació continua oberta i es desenvolupa sota la supervisió del Jutjat Central d’Instrucció número 1 i la coordinació de la Fiscalia de l’Audiencia Nacional espanyola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Orient Mitjà

Israel respondrà a l’Iran tot i la crida a la contenció dels EUA

Beirut
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio
Carles Ibáñez
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de les Preses (+ Aprop les Preses)

“Les coses han de ser clares, en la variant, i arribar al consens”

Les Preses

El Consell Comarcal el Baix Empordà condemna els fets de Bellcaire

la bisbal d’empordà
guerra a gaza

Israel prepara l’evacuació de Rafah per començar la invasió

barcelona
POLÍTICA

Suport a Campmajó i al ‘segon exili’ de Tsunami, a Girona

GIRONA
política

El ple de Girona aprova incrementar el preu de les zones blava i verda

girona