Política

Manuel Valls creu que Bèlgica hauria de lliurar Puigdemont a Espanya

A l’ex-primer ministre francès li “indigna que es parli de presos polítics” a Espanya

Considera que els dirigents europeus haurien d’haver actuat abans per fer deixar clar als catalans que la independència és “un carreró sense sortida”

L’ex-primer ministre francès Manuel Valls ha manifestat que “no entendria” que la justícia belga es negués a lliurar el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a les autoritats espanyoles.

En una entrevista a la cadena Onda Cero, Valls ha opinat que “no es pot parlar d’un espai judicial europeu i negar el lliurament” del president català. L’Audiència Nacional espanyola reclamat a la justícia de Bèlgica a través d’una ordre europea de detenció que li entregui Puigdemont i els quatre consellers del govern que l’acompanyen a Brussel·les.

En aquest sentit, l’exdirigent socialista francès ha defensat “la cooperació entre les democràcies en un Estat de dret”. “Europa és un Estat de Dret i Espanya és un Estat de Dret, i la justícia i el govern belga han de saber-ho”, ha avisat.

Valls ha acusat els independentistes catalans de crear “la situació més greu que viu Espanya des de la mort de Franco”. En canvi, ha negat que a l’Estat espanyol es pugui parlar “de dictadura, ni policia franquista, ni de presos polítics. “M’indigna que es parli de presos polítics”, ha reblat.

Valls ha apuntat que com a president de la República francesa ell hauria actuat de la mateixa manera que el govern del PP perquè, segons ell, el que s’ha produït a Catalunya “no és política, és sedició”.

Al seu parer, “els dirigents europeus han trigat massa” a reaccionar davant l’afer català i que “haurien d’haver parlat abans i haver dit als catalans que la idea de la independència era un carrer sense sortida i que no hi havia futur” perquè “Catalunya no estaria ni a la Unió Europea ni a la zona euro”.

“Els que estimem Espanya hem d’intervenir i donar suport a la seva democràcia”, ha subratllat.

De fet, ha confirmat que “d’una manera o d’una altra” participarà en la campanya electoral catalana del 21 de desembre perquè considera que és “un debat essencial per a Catalunya, per a Espanya i sobretot per a Europa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA