Política

eleccions 21-D

Espadaler: “Amb el PSC compartim preocupacions i que no som frontistes”

L’exconseller d’Unió Democràtica de Catalunya explica que la proposta de la formació és “una reforma de les relacions amb l’Estat i sotmetre-la a la consideració dels ciutadans”

L’exconseller d’Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Ramon Espadaler, serà número tres de la llista electoral que encapçalarà Miquel Iceta després del pacte entre el PSC i Units per Avançar. Segons ha argumentat aquest dijous en declaracions a El Matí de Catalunya Ràdio, “amb el PSC compartim el convenciment sobre l’excepcionalitat del moment, la severa preocupació per la fractura social i per l’impacte econòmic, així com pel deteriorament de les institucions”. És a dir, la candidatura d’Units per Avançar amb el PSC es fa “perquè compartim preocupacions i perquè no som frontistes, no em sento còmode amb l’independentisme, mai m’hi he sentit”.

Dit això, ha volgut subratllar que el seu partit no comparteix el 155, ni la DUI, i que qui “més culpa té de la situació que vivim és el PP i Ciutadans tensant la corda”. “Hem dialogat des d’Units per Avançar i hem arribat a un acord. He demostrat que és possible”.

Al seu entendre, “Europa no entén el ple del dia 6 i del dia 7, i tampoc entén l’immobilisme del PP”. “Europa -ha afegit després- no entén que transitem al marge de la legalitat”.

I, per tot això, “la nostra proposta és una reforma de les relacions amb l’Estat i sotmetre-la a la consideració dels ciutadans”. “Treballem per canviar el marc de relacions amb l’Estat, però això només tindrà validesa si ho accepta el gruix dels ciutadans”.

Preguntat sobre si no creu que ha donat l’esquena als seus excompanys, ha dit: “Jo vaig plorar el dia que van entrar a la presó. I el que estic fent ho faig perquè veritablement ho crec, tot i que sé que hi haurà molta gent que no ho entendrà. No sento que hagi donat l’esquena a ningú”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona