Política

Eleccions 21-D

El PSC repeteix equip però fitxa una activista dels drets infantils

Beatriz Silva s’afegeix a Espadaler com a cara nova d’una llista que recupera Niubó

L’exfiscal Villarejo i el vicepresident de SCC acompanyen Iceta en llocs simbòlics

L’activista de Fedaia pels drets de la infància i l’adolescència Beatriz Silva és l’única incorporació en posicions de sortida a les llistes del PSC junt amb el democratacristià Ramon Espadaler. Iceta situa aquests dos independents en un equip on repeteixen Granados de segona, Pedret, Romero, Terrades, Escarp, Pérez, Gibert, Moreta, Moreno i Martínez, i on es recupera l’exportaveu del partit, Esther Niubó, de número deu. Rafel Bruguera, Òscar Ordeig, Rosa Maria Ibarra i Carlos Castillo repeteixen a Girona, Lleida i Tarragona.

La majoria de fitxatges són mostres simbòliques de suport al projecte d’Iceta, entre els quals destaquen l’exfiscal Carlos Jiménez Villarejo i el vicepresident de Societat Civil Catalana (SCC), Álex Ramos, però també les dirigents de Federalistes d’Esquerra Victòria Camps i Carme Valls, i els sindicalistes històrics Manuel Zaguirre, exsecretari general d’USO; Marcos Delgado i Juan Carlos Fernández, d’UGT, i Manuel Gómez Acosta, de CCOO.

El mateix Iceta atribueix aquests fitxatges a dreta i esquerra al “moment excepcional” i ironitza sobre la paradoxa: “Qui és capaç de reunir en una mateixa llista Jiménez Villarejo i Espadaler? Iceta.” El PSC, defensa, ho pot fer perquè s’ho ha guanyat defensant les seves posicions i pensant en una nova legislatura en què “el sectarisme ha de quedar enrere”. Recordant que fa uns anys el president Mas va fixar “rumb de col·lisió”, Iceta reclama “abandonar definitivament” aquest rumb i llança una idea davant la previsió que el sobiranisme –des del PDeCAT fins a CatComú– pugui plantejar com a horitzó futur el referèndum pactat: “Nosaltres, més que pactar una votació, volem votar un acord.” Iceta planteja un pacte pel creixement econòmic, un pacte per la igualtat i el pacte d’estat per Catalunya: “No accepto que alguns diguin que això no és un programa èpic. Si l’èpica és la que hem viscut, potser que tornem a la prosa planera i senzilla.”

Iceta va reafirmar que el PSC aspira aquest cop a representar els catalanistes no independentistes i per això justifica l’acord amb els democratacristians d’UDC.

LA FRASE

Nosaltres volem, més que pactar una votació, votar un acord
Miquel Iceta
candidat del psc a la generalitat

El PP canvia el candidat gironí i llocs clau a Barcelona

El PP català renova part de les llistes electorals. Tot i que el president del partit i candidat a la Generalitat, Xavier García Albiol, manté en els primers llocs de sortida en la llista barcelonina els fins ara diputats Andrea Levy, Santi Rodríguez i Esperanza García, situa de cinquè el president provincial del partit, Daniel Serrano, i de número 7 l’exalcalde de Castelldefels Manuel Reyes, que ja havia estat diputat fins al 2015. Els fins ara diputats Alberto Villagrasa i Juan Milián ocupen el sisè i vuitè lloc. Queda fora la diputada María José García Cuevas i Fernando Sánchez passa a ocupar l’onzena posició –en les eleccions del 2015, els populars van obtenir vuit diputats per Barcelona–. A Girona, Enric Millo, delegat del govern espanyol a Catalunya, deixa pas a Maria Àngels Olmedo perquè lideri la llista i en queda fora el fins ara diputat Sergio Santamaría. El portaveu fins ara del grup parlamentari popular, Alejandro Fernández, repeteix de cap de llista a Tarragona, però la principal sorpresa és a la llista de Lleida, on el PP situa darrere de la candidata Marisa Xandri el fins ara membre del PSC i alcalde de Gimenells, Dante Pérez, en un fitxatge criticat per un regidor popular de la Paeria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs