Política

Eleccions 21-D

Serret creu que Puigdemont hauria de ser investit president

L’exconsellera i número 1 de la llista d’ERC per Lleida assegura que ara mateix la prioritat és recuperar la “normalitat”

La consellera d’Agricultura destituïda pel govern espanyol considera que la república ha de continuar sent el “projecte de país”

La consellera destituïda i número 1 de la llista d’ERC per Lleida Meritxell Serret creu que Carles Puigdemont hauria de ser investit president en un primer debat d’investidura encara que fos ERC el guanyador de les eleccions del 21-D. Concretament, en una entrevista a El Suplement de Catalunya Informació, Serret ha considerat que el govern que ha estat “destituït i empresonat” s’ha de “restituir” perquè sinó s’estaria justificant l’aplicació del 155.

Un cop es “torni a la normalitat” el resultat de les urnes “dirà quin ha de ser el nou Govern i qui l’ha de presidir”. La consellera destituïda ha afirmat que no sap si acabarà sent extraditada a Espanya i ha apostat per continuar treballant per la “república catalana per les vies democràtiques, la negociació i el diàleg “.

Serret recorda que hi ha un govern destituït, en part empresonat i en part “acollit en un país estranger” i que la prioritat és recuperar la “normalitat” i “restituir” aquest govern. Això ha de passar, segons ha dit, per una investidura Puigdemont. “Això és el que creiem alguns”, ha afirmat Serret, que també és cap de llista d’ERC per Lleida a les eleccions. “Si es torna a la normalitat, que seria el que els partits de l’oposició haurien de demanar, a les hores les urnes diran qui ha de ser el nou govern i que l’ha de presidir”.

Serret també s’ha referit a la seva situació a Bèlgica, juntament amb Puigdemont i tres consellers més. No té clar si acabarà sent extraditada: “No hi ha una certesa d’una banda ni de l’altra”, però té clar que s’aconseguirà “que s’avaluï la perspectiva més imparcial d’allò de què se’ns acusa”, en referència a la justícia belga.

Així, admet que des de Bèlgica no es pot fer “acció de govern” però sí que hi ha una “representació política” de la Generalitat i de Catalunya. Per a Serret la república ha de continuar sent el “projecte de país”, un objectiu que s’ha de fer per “les vies democràtiques, vies de negociació i diàleg” i “tenint en compte la ciutadania”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El Tribunal de l'ONU exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària a la Franja

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona