S'obre la porta a una quarta onada

La coordinadora per les consultes sobre la independència es planteja organitzar una altra tongada de referèndums el mes de juny

Una quarta onada de consultes sobre la independència de Catalunya s'està gestant amb vista al mes de juny. Si fins ara només s'havia parlat del 13-D, el28-F, el 25-A i una possible data segregada per a Barcelona, en l'última assemblea de la coordinadora dels referèndums es va obrir la porta a ampliar les convocatòries perquè ciutats grans com ara Lleida, Terrassa o Cornellà s'hi afegeixin més enllà de l'abril, de manera que entre cada tongada es deixarà un marge de dos mesos per preparar la següent. La decisió final podria tancar-se el dia 30 d'aquest mes, que és quan es preveu una altra reunió general de coordinadores locals i entitats interessades, a Caldes de Montbui, coincidint amb una jornada de formació per als municipis del 28-F. L'organització no descarta que algunes poblacions més s'afegeixin a la segona onada, però es donen com a «bastant definitives» les 56 localitats previstes ara per ara, que suposen prop de 270.000 persones.

L'acte central de la campanya es farà el dia 21 de febrer al Vendrell, la capital del Baix Penedès, que és també el municipi més poblat de la segona tanda (amb uns 28.700 habitants). A més, el centre de dades es podria situar a Sant Quirze del Vallès, tot i que Molins de Rei, al Baix Llobregat, també hi està interessada.

Comissió d'immigració

L'altra gran novetat organitzativa del 28-F és la constitució d'una comissió específica dedicada a promoure la participació del col·lectiu immigrat, amb dret a sufragi sigui quin sigui el seu país d'origen. Només cal donar fe de l'empadronament per poder exercir el vot. Conscient del pes que podria arribar a tenir aquest sector, la coordinadora vol intensificar els esforços per atraure'l a les urnes, ja que participar en les consultes és un senyal d'integració i una oportunitat que en altres conteses electorals no està contemplada. En aquesta ocasió, les Terres de l'Ebre (amb Xerta) i el Priorat (amb la Torre de Fontaubella) s'estrenaran en les consultes, després que el 13-D en quedessin al marge. També Rupit s'afegeix al carro dels municipis osonencs que ja van pronunciar-se. Pel que fa a capitals de comarca, a part del Vendrell igualment organitzaran consultes Montblanc (Conca de Barberà) i la Bisbal (Baix Empordà). Amb la convocatòria del febrer, la taca d'oli independentista s'haurà estès fins a 224 municipis i ja n'hi ha més de vuitanta d'interessats a emular l'experiència. Martorell Decideix ha estat l'última comissió local que s'ha constituït i ha recollit el suport de l'alcalde i president de l'Associació Catalana de Municipis, Salvador Esteve (CiU).


L'organització posarà èmfasi en el foment de la participació de la immigració en les properes convocatòries



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona