Política

El president extremeny avala la bilateralitat i l’Espanya federal del PSC

Fernández Vara creu que pot tenir el consens de part de l’independentisme

Iceta fa una crida a contagiar fins al 21-D l’esperança d’una solució entre tots

“Hi ha sortida, hi ha solucions, no ens resignarem”, va exclamar ahir el candidat del PSC a la Generalitat, Miquel Iceta, en el primer míting de campanya, al Baix Llobregat, acompanyat pel president d’Extremadura, Guillermo Fernández Vara. Per Iceta, el primer pas és reconèixer que “el problema és molt gros”, però, després, afrontar-lo amb esperança i, sobretot, contagiar aquesta esperança als ciutadans fins al 21-D conscient que segons les enquestes hi ha un milió de catalans decidits a anar a votar però que encara no tenen clar el sentit del vot i que el PSC té espai a guanyar en aquesta cursa quan les mateixes enquestes li auguren creixement electoral. El líder socialista català defensa que és una ”obligació” el difícil desafiament de treure Catalunya del “forat” i que caldrà buscar una solució entre tots. Iceta prioritza la “reconciliació dels catalans” entre ells, amb Espanya, “amb Europa i amb el món econòmic”. Recordant el “ciutadans de Catalunya” de Tarradellas, reclama una presidència de la Generalitat que “torni a representar” tots els catalans.

Fernández Vara va llançar un sol exabrupte al principi i després va tenir paraules de concòrdia i de suport ple a l’Espanya federal que lidera el PSC dins del PSOE. Després de qualificar el procés independentista de “pseudo-revolució d’acomodats que acabaran pagant els més humils”, va reivindicar donar una resposta política al conflicte amb moderació, amb “mà allargada i generositat” cap a totes les posicions: “Cal cosir, trobar-se en el camí, no obligar l’altre a venir a la nostra posició.”

Fernández Vara reclama “repensar junts” l’estat autonòmic que, segons ell, “sabíem on començava però no on acabava i per això ens falten institucions federalitzants”. El president extremeny avala la bilateralitat i la multilateralitat en les relacions intergovernamentals a l’Estat i creu que l’aposta pot tenir consens, fins i tot de sectors independentistes.

LA FRASE

Sabíem on començava l’estat autonòmic però no on acabava i ens falten institucions federals
Guillermo Fernández Vara
president d’extremadura

Iceta és Messi però li falta gol

L’expresident socialista del govern espanyol, Felipe González, va dir ahir que el candidat del PSC, Miquel Iceta, és “el Messi de la política catalana”, però, segons ell, “hauria de mirar una mica més a porta per fer gols”. Ho va dir en una entrevista d’Antena 3 quan li van demanar per la condonació de deute i la proposta d’hisenda catalana del PSC.  Per González, el líder socialista català “dribla” com Messi, però li troba a faltar l’instint golejador. Per l’expresident i referent del socialisme espanyol, Iceta és “probablement un dels polítics més brillants de la realitat catalana i espanyola”, més enllà d’estar d’acord o no amb els seus plantejaments, i va afegir-hi que actualment es “troba a faltar” el lideratge de dirigents polítics “brillants”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona