Política

TOMÀS CASTELLS

Número 2 del PP per Tarragona

“L’opció independentista és un frau a la ciutadania”

Tomàs Castells és regidor del PP a Deltebre des del 1999. Es va afiliar al partit quan només tenia 16 anys i creu que Catalunya no té dret a trencar la Constitució per decidir el seu futur.

Com afronta el PP aquestes eleccions del 21-D?
Són unes eleccions amb moltes incògnites. Espero que el PP aconseguim uns bons resultats. Si el PP és fort a Catalunya anirà bé per a les Terres de l’Ebre.
Xavier García Albiol és el millor candidat que poden tenir?
García Albiol és el nostre candidat i suposo que deu ser el millor.
Admetrà que no són unes eleccions normals, tenint en compte que hi ha candidats a la presó i altres a l’exili...
Venim d’una situació d’anormalitat i les eleccions han de servir per tornar a la normalitat. Miri, jo acostumo a respectar les decisions judicials i si hi ha jutges que consideren que unes persones que no han fet cas de la llei i del marc constitucional mereixen estar empresonades ho hem de respectar. És que aquesta gent ha fet molt mal als catalans. Ha jugat amb la bona fe de moltes persones. Amb el temps, quan aquestes persones siguin jutjades i hi hagi sentència, ens adonarem realment de les greu irresponsabilitats que han comès. Tot el procés ha estat un malson digne d’oblidar. El nostre objectiu és restituir la normalitat a Catalunya i que s’imposi el seny català.
Però no troba desproporcionat que hi hagi líders polítics i socials empresonats per una causa política?
Miri, jo no soc jurista i no sé què s’entén per desproporcionat. Les lleis s’han de complir i més les persones que ens representen. No podem infringir les regles del joc.
I ho diu vostè que pertany al partit que té més casos de corrupció oberts?
Vostè es confon. El partit no és corrupte, ho són les persones i lamentablement n’hi ha a totes les formacions polítiques. Nosaltres no ens n’hem amagat i des del govern de Mariano Rajoy hem impulsat moltes mesures per lluitar contra la corrupció.
Perdoni, però en el cas Gürtel, la fiscalia va concloure que el partit s’havia finançat il·legalment a través d’una xarxa de corrupció.
Ja veurem les sentències què diuen. Al final són accions individuals de persones i contra aquestes persones que recaigui tot el pes de la llei.
Estan disposats a fer presidenta de la Generalitat la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas?
Nosaltres ens presentem per obtenir els millors resultats. Tot depèn de les negociacions l’endemà del 21-D. El més intel·ligent és discutir propostes programàtiques amb l’objectiu que Catalunya sigui forta dintre d’Espanya. L’opció independentista és un frau a la ciutadania.
Per tant, vostè és partidari que si el 21-D guanya el bloc independentista, més 155...?
Haurem d’acceptar la realitat però el nou govern que en surti haurà de respectar les regles del joc, i això vol dir respectar el marc constitucional.
Aleshores la Constitució és una presó per als partidaris legítims de la independència.
La Constitució és l’eina que ens ha permès als catalans tenir un Parlament. Tot és defensable dintre d’aquest marc constitucional que ens garanteix un estat de dret.
Però llavors sempre guanya el bloc del 155.
Guanya l’estat de dret. Miri, el procés ja és història i fins i tot un referèndum pactat també és història. La Constitució ens ha unit i ens uneix i ningú la pot trencar pels seus interessos.
Per tant, vostè tampoc no és partidari d’una reforma constitucional?
No dic que no es pugui modificar perquè tot és millorable, però en tot cas hi han d’estar d’acord tots els espanyols. I Catalunya no té dret a trencar la Constitució per decidir el seu futur. Ara toca recuperar valors ètics i morals que s’han perdut, com la justícia, la lleialtat i la responsabilitat. No enganyar la gent de bona fe.
L’aplicació del 155 ha aportat coses positives per a Catalunya?
I tant. Ha aportat tranquil·litat i la restitució de la legalitat. Hi havia una situació insostenible, era un desori. Hem retornat a una situació de força normalitat. I que ningú no es cregui els que diuen que l’objectiu del president Rajoy és tenir el control de Catalunya. Gràcies al 155 Catalunya ha iniciat el camí de la recuperació.
Això només ho veuen vostès i els del bloc del 155.
Insisteixo que la situació era insostenible i fins i tot ara alguns dels líders independentistes s’estan retractant. Miri, a mi el que m’importa de veritat és que el govern, sigui quin sigui, faci coses. Miri, al Delta necessitem que es facin accions dures per aturar la regressió. Ara ningú no en parla, d’això, i nosaltres fa més de 17 anys que ho estem dient.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA