Política

Eleccions 21-D

La CUP, a Domènech: “No faci trampes, sense sobirania no hi ha transformació”

Demanen als comuns que no s’enroquin en la postura autonomista

CUP i ERC demanen construir la República des de les classes populars en el primer acte conjunt de campanya

Vehí a Rajoy després de la visita a Lleida: “Vegi-se’n a fer punyetes, que aquí hi ha un poble digne”

ACN Sant Boi de Llobregat .- La CUP i ERC han protagonitzat a Sant Boi de Llobregat el primer acte conjunt de campanya. L’exdiputada cupaire Mireia Vehí i la número sis d’ERC per Barcelona, Alba Vergés, han compartit escenari a la festa ’Impurissima’, on també ha participat l’exdiputada de CSQP i membre de la plataforma crítica de Podem, Som Alternativa, Àngels Martínez. Les tres ponents han debatut sobre el futur de la República i han coincidit en la necessitat de construir el nou estat des de les classes populars i amb organització de base. Durant l’acte, Vehí s’ha referit també a la visita de Rajoy, aquest divendres a Lleida: “Vagi-se’n a fer punyetes, que aquí hi ha un poble digne”.

Mireia Vehí ha retret avui al cap de llista de Catalunya en Comú-Podem, Xavier Domènech, que digui que aplicarà polítiques transformadores des d’una Generalitat autonòmica: “No faci trampes, sense sobirania no hi ha transformació”.

“Que no enganyi la gent. Si no hi ha sobirania, no hi ha capacitat per fer polítiques transformadores”, ha subratllat l’exdiputada, que no repeteix en les llistes de la formació anticapitalista, d’acord amb els estatuts interns de la CUP.

Vehí ha reclamat als comuns que “baixin a l’arena política” i es posin a treballar per un “procés constituent sobirà i popular” que permeti construir un nou país amb més justícia social.

En aquest sentit, ha repassat algunes de les lleis socials que el Tribunal Constitucional ha suspès en l’última legislatura, com la de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica o la norma que gravava determinats béns de luxe, entre d’altres.

Per poder decidir sobre tots aquests temes, Vehí ha cridat a la resta de forces d’esquerra a treballar “des de la lògica de la unilateralitat” a partir del 21 de desembre per poder erigir una república de “pa, sostre i treball” que interpel·li a tots els catalans.

En el mateix acte ha participat la número sis de la candidatura d’ERC per Barcelona, Alba Vergés, que ha defensat que, després de les eleccions, l’independentisme ha de planificar les seves accions pensant també en aquelles persones que encara no estan convençudes amb la idea d’una “república” catalana.

En contraposició, Vergés ha deplorat l’actitud que, segons el seu parer, manté l’Estat: “Ens vol controlar a tot arreu i estem sota l’amenaça que es carreguin la cohesió i els consensos de país”.

De la seva banda, l’exdiputada de Podem i membre de SOM Alternativa, Àngels Martínez, ha subratllat que les revolucions no es fan “d’un dia a l’altre”, però ha descartat confiar el futur a una negociació amb l’Estat perquè “amb aquesta gent els processos bilaterals són contes de fades”, i ha apostat per la mediació internacional. “Es tracta d’afermar molt bé cada pas, i el pròxim és el 21-D. Si les urnes desborden de democràcia i de vots contra el 155 i s’aconsegueix un Parlament a l’altura del que s’ha demostrat que la gent vol, aquest progrés pot tardar temps però us asseguro que no hi haurà res que el freni o que l’aturi”, ha assegurat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia