Política

JOAN SIMEON

NÚMERO 3 DEL PP A LLEIDA I REGIDOR A MOLLERUSSA

“Com a societat ens haurem d’acabar retrobant de nou”

Empresari de 53 anys, fa sis anys que és regidor a Mollerussa. Ocupa el tercer lloc en la llista de Lleida del PP, formació que el 2015 va obtenir un escó a la demarcació, el de Marisa Xandri

Com està anant la campanya?
Estem fent una bona campanya. Amb normalitat, dintre de tot el que està passant. Anem pertot arreu, la rebuda de la gent és bona.
I amb el suport de Rajoy, aquest divendres a Lleida.
Ha estat un gran acte. Hem estat més de 450 persones a La Llotja i hem presentat un vídeo de la Marca Espanya espectacular. L’haurien de veure tots els catalans que volem ser catalans i espanyols, per ser país i anar junts en una direcció.
El PP a Lleida va començar la campanya anunciant que no aniria al debat de l’Ateneu Popular de Ponent. Per què?
En aquella entitat van fer costat a una persona que no havia de ser-hi, Arnaldo Otegi, quan va venir a la ciutat. Nosaltres podem dialogar amb tothom, però no amb qui ha fet costat a la violència.
Sense violència, però a les eleccions hi arribem en una situació del tot anòmala, amb la Generalitat intervinguda.
Són eleccions en una situació excepcional, producte del descontrol creat des de l’anterior govern de la Generalitat, de la fractura social que han generat. Tot i així, s’han convocat de seguida. En 45 dies. Més ràpid impossible, per tornar a la normalitat com més aviat millor. Això demostra que l’Estat no vol interferir en l’autogovern. L’únic que es busca és tornar a la normalitat. És el que ha dit el president Rajoy a Lleida: a partir del 22 de desembre ens hi posarem tots, a cosir, i no a desunir.
Si es revalidés una majoria independentista, vostè creu que s’hauria de mantenir el 155?
Nosaltres confiem que no sigui així, i que les forces constitucionalistes passin al davant. En les enquestes, el 25 per cent de la gent no es manifesta i creiem que això indica que podrem treure un molt bon resultat. Hi ha hagut manifestacions multitudinàries a favor de la unitat d’Espanya i hi ha moltes ganes de sortir a votar. Aquestes eleccions són democràcia real, un referèndum de veritat, i la resposta que estem tenint en campanya és molt bona.
De tota manera, podria ser que es repetís una majoria independentista. Acceptarien aquests resultats?
Sí, per descomptat que acceptaríem els resultats. Però també han d’actuar tots dins de la llei, i amb esperit d’anar tots els catalans a l’una. El que no podem fer és continuar malmetent l’economia, perdent reserves d’hotels, baixant el consum, amb empreses que treuen la seva seu de Catalunya. No podem tornar al mateix. Jo crec que parlant la gent s’entén, i a partir del 22 de desembre cal que tots estiguem dins la llei i treballant junts per al bé general.
Candidats d’altres partits són a l’exili o la presó.
Sí, és cert que són eleccions atípiques. Que hi hagi candidats en presó preventiva, és una situació molt dura. Però estem en el mateix que estem dient sempre: les lleis s’han de respectar. No m’agrada que haguem de votar així, però és com ens ha tocat fer-ho per unes decisions que han portat els jutges a actuar. Mai a la vida hauria pensat que tot això seria possible. Potser per aquesta situació tan excepcional ens trobem que hi haurà una participació tan alta, detectem votants que ens voten en les generals però que en les autonòmiques no ho feien, i que ara sembla que sí que ho faran.
Hi ha més crispació?
Fa sis anys que soc regidor del PP a Mollerussa, i és cert que a partir de l’1 d’octubre s’ha fet més difícil tot. Però crec que la relació amb els altres grups, tot i ser difícil, és de cordialitat i respecte, i espero que continuï així. Però en l’àmbit social es nota. Fa 27 anys que fem un sopar al mes la colla d’amics de tota la vida, que és molt ben avinguda. Però ara no hi vaig. Per no haver de parlar de política i defensar les meves idees. Últimament hi havia qui no les encaixava gens bé, i al final he decidit suspendre-ho. Em sap greu, però almenys sé que és temporal. Els amics sempre s’acaben retrobant. I en general, com a societat, sé que també ho farem.
Aquest dilluns [avui per al lector] està previst que es treguin, si convé per la força, les obres d’art de Sixena del Museu de Lleida. El ministeri, a través del 155, no ha volgut protegir la integritat del museu?
La nostra presidenta a Lleida [Marisa Xandri, cap de llista del PP a la demarcació] és molt clara en aquest tema: la nostra voluntat és que es quedin a Lleida. Ha estat el jutge qui ha actuat i ha donat l’ordre al ministre, qui li ha fet saber la seva decisió i que l’ha de complir. El consorci ha presentat un recurs. No és el ministre que ha pres la decisió. Nosaltres com a ciutadans i com a partit de govern a Espanya no podem fer res més que respectar el que digui la justícia. Ara, com a PP de Lleida, Marisa Xandri s’ha mostrat molt clara a favor que les obres es quedin a Lleida, i m’agradaria que el recurs pogués evitar el trasllat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona