Política

Ciutadans (Cs)

Dates: 8 de juliol del 2006

Història: El punt d’arrencada del partit es va produir el 7 de juny del 2005, amb la presentació del manifest Ciutadans de Catalunya. Per un nou partit polític a Catalunya. El nou partit es va constituir formalment el 8 i el 9 de juliol del 2006 a l’Hotel Campus de Bellaterra. Des dels seus inicis, Ciutadans ha estat sotmès a fortes dissensions internes i ha hagut de competir amb Unión Progreso y Democracia i el Partit Popular. En les eleccions al Parlament de Catalunya del novembre del 2010 va conservar els tres escons. No es va presentar en les eleccions generals del novembre del 2011, però en les del 25 de novembre del 2012 a la cambra catalana va triplicar la representació.

Ideari El seu programa es fonamenta en la denúncia d’una suposada persecució del castellà a Catalunya, la defensa del bilingüisme “sense imposicions” i el rebuig al model d’immersió lingüística en l’educació, així com la reivindicació de la Constitució espanyola del 1978 i la limitació de les competències a les comunitats autònomes.

Eleccions: En les darreres eleccions al Parlament, del 27-S, es va presentar en solitari i va esdevenir la segona força, amb 25 escons. En les del 21-D es tornar a presentar sola.

Dirigents destacats: Albert Rivera (president), José Manuel Villegas (secretari general), Inés Arrimadas (cap de llista al Parlament) i Fernando de Páramo.

Web i xarxes socials:

https://www.ciudadanos-cs.org/

https://twitter.com/CiutadansCs

https://www.facebook.com/CiutadansCs/



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.