Política

Reagrupament

Dates: 3 d’octubre del 2009

Història: Inicialment va néixer com a corrent intern d’ERC, si bé posteriorment es va registrar com a partit polític. Tot i que les veus crítiques per l’aliança amb el PSC i ICV comencen a aparèixer el 2006, amb el manifest d’Almoster signat per alguns militants (entre els quals sobresortia Joan Carretero, exconseller de Governació) és el 10 de febrer del 2007 quan es fa la presentació d’un manifest que reclamava el canvi en la línia política del partit, que consideraven seguidista respecte del PSC, i, al mateix temps, la convocatòria d’un congrés extraordinari. Després d’abandonar el partit, un grup de militants, entre els quals hi havia Carretero, Rut Carandell, Sandra Lomas i Albert Pereira, van avançar cap a la creació d’un partit, que va celebrar la seva primera assemblea el 3 d’octubre del 2009.

Ideari: Defensa la independència dels Països Catalans.

Eleccions: En les eleccions espanyoles del 2011 es va presentar conjuntament amb ERC i Catalunya Sí. En les eleccions espanyoles del 2015 es va presentar dins la coalició Democràcia i Llibertat (DiLl), que també incorporava CDC i DC. En les eleccions al Parlament de Catalunya del 27-S va participar en la candidatura de Junts pel Sí, integrada per CDC, ERC, Demòcrates de Catalunya i Moviment d’Esquerres; també incloïa la participació d’Avancem i el suport de Catalunya Sí, Solidaritat Catalana per la Independència i Estat Català. En les eleccions del 21-D formen part de la candidatura de Junts per Catalunya.

Dirigents destacats: Ignasi Planas, Rut Carandell i Josep Sort.

Web i xarxes socials:

http://www.reagrupament.cat/

@reagrupament

https://www.facebook.com/reagrupamentindependentista/?fref=ts



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.