Política

Partit dels Socialistes de Catalunyah(PSC-PSOE)

Dates: 15 de juliol del 1978

Història: El PSC es va crear els dies 14 i 15 de juliol del 1978 com a resultat de la dissolució de la Federació Catalana del PSOE, el PSC (Congrés) i el PSC (Reagrupament). A partir del 2014 el partit ha tingut diverses escissions, en bona part derivades del procés sobiranista. Avui, antics militants del PSC, alguns dels quals havien ocupat càrrecs importants, es troben en plataformes com ara Socialisme, Catalunya i Llibertat, Avancem i el Moviment d’Esquerres (MES). Això, junt amb les pressions del PSOE, van provocar un gir cap a posicions més viscerals d’oposició al procés català i a una consulta sobre la independència, fins al punt que ha donat suport a l’aplicació de l’article 155 a Catalunya.

Ideari: D’acord amb els estatuts del partit, es defineix com a nacional i de classe, donat que “proposa com a objectius la consecució d’una societat sense classes, socialista i autogestionària, en la qual desaparegui qualsevol signe d’explotació i opressió de classe o nacional i la reivindicació de la personalitat nacional de Catalunya” (art. 2).

Eleccions: En les eleccions del 21-D ha integrat alguns membres del partit Units per Avançar, com ara Ramon Espadaler, en el número 3 per Barcelona.

Dirigents destacats: Àngel Ros (president), Miquel Iceta (primer secretari), Eva Granados, Salvador Illa, Assumpta Escarp i Antoni Balmon.

Web i xarxes socials:

http://www.socialistes.cat/

https://www.facebook.com/PSC

@socialistes_cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.