Política

els indults a polítics

Rajoy apunta que el govern espanyol ha estat “enormement restrictiu” amb els indults a polítics

El president de l’executiu considera que “no té cap sentit” parlar d’indults quan encara no hi ha cap decisió judicial

El líder del PP assegura en referència a l’aplicació del 155 que “les mesures no s’han d’allargar en excés en el temps”

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha considerat aquest divendres que no té “cap sentit” parlar d’un indult als membres del govern del president Carles Puigdemont quan encara ni s’ha obert judici oral. A més, ha apuntat que el govern espanyol ha estat sempre “restrictiu” a l’hora de concedir indults. Rajoy s’ha referit així a la proposta del candidat del PSC, Miquel Iceta, d’indultar els independentistes si finalment són condemnats per tal de “recosir ferides”.

El primer ministre espanyol ho ha dit durant una roda de premsa a Brussel·les al final de la reunió del Consell Europeu. Preguntat per si els indults serveixen per reconciliar a societats, Rajoy ha opinat que “no té cap sentit platejar-ho quan ni tan sols hi ha una resolució dels tribunals”, ha afegit el president de l’executiu espanyol, que ha remarcat que per ara no hi ha hagut “ni citacions, ni judicis, ni resolucions dels tribunals ni peticions d’indult”. “No s’ha obert ni tan sols judici oral contra ningú, ni hi ha ningú condemnat”, ha afegit.

Rajoy ha volgut recordar que el govern espanyola “ha estat enormement restrictiu amb la concessió d’indults i, sobretot, en el cas de polítics”.

El líder popular ha defensat que ha estat “la immensa majoria de l’opinió pública espanyola” la que ha demanat al govern espanyol “que actuï com ho ha fet fins ara”.

Preguntat per si es podria estendre la seva aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya després de les eleccions del 21-D, ha insistit que la mesura estarà en vigor fins a la formació d’un nou govern un cop acabin les eleccions. “Ho diu l’acord que vam aprovar al Consell de ministres el seu dia, fins que es formi govern després de les eleccions i estiguem en una situació diferent”, ha concretat. “Les mesures excepcionals no s’han d’allargar en excés en el temps”, ha indicat.

El cap del govern espanyol també s’ha referit a les últimes enquestes sobre el 21-D publicades als mitjans. Segons ell, els sondejos demostren que és “una falsedat” que hi hagi un suport “massiu” a la independència. “El que diuen és que la irresponsabilitat d’alguns ha provocat una enorme divisió a la societat catalana”, ha reblat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri