Política

Setge al procés sobiranista

Marató per als presos polítics

Música, poesia, debats i testimonis es van aplegar a Sant Felip Neri, on es van repartir postals solidàries com les que avui encarta El Punt Avui

Familiars i amics dels empresonats hi van participar amb discursos emotius

Música, pregària i paraules d’escalf es van conjugar ahir a l’església de Sant Felip Neri de Barcelona en una petita marató amb diverses intervencions per fer un homenatge a distància als quatre líders polítics catalans que continuen empresonats després de dos mesos. Convocats per Cristians per la Independència, sectorial de l’ANC, familiars, amics i simpatitzants dels Jordis, del vicepresident Oriol Junqueras i del conseller Joaquim Forn es van reunir en un temple ple de gom a gom, on també es van repartir cartolines formades per quatre targetes postals llestes per ser trameses als presos polítics com a mostra d’afecte i solidaritat. Les targetes, amb les adreces i amb la inscripció “Hi faltes tu”, també seran distribuïdes per El Punt Avui, que les encarta en la seva edició d’aquest diumenge en adhesió al lema “Inundem les presons de postals solidàries”.

Durant unes sis hores, conduïdes per la periodista Sílvia Cóppulo, van desfilar diverses personalitats, que van presentar ponències sobre la situació política i social del país. Entre aquestes, molt aplaudides van ser les al·locucions d’Arcadi Oliveras, que va presentar dades demolidores sobre la injustícia social, i també un petit debat entre Victòria Molins i Mar Galceran, dues veteranes de la feina a peu de carrer, que van reivindicar el dret dels religiosos a “ser a la política”, per tal com aquesta pertany a la “res publica”, en paraules de Molins. Galceran, per la seva banda, va insistir en la necessitat de denunciar l’opressió i l’explotació dels ciutadans, tant si són polítics com si es tracta de persones dels extractes més desfavorits de la societat.

Especialment intensos van ser els mots dels familiars dels empresonats, com ara els de Laura Masvidal, esposa de Joaquim Forn, que va explicar com va haver de commemorar sense el seu marit els 25 anys de matrimoni i que va recordar amb tristor “l’aïllament, però també la fortalesa”, del conseller d’Interior. Al seu torn, Sergi Corbera, parella del conseller Toni Comín, ara exiliat a Brussel·les, va recordar com d’esborronador els és haver aconseguit de persones anònimes “una estimació que no es paga amb tots els diners de l’Íbex-35”. Finalment, Txell Bonet, esposa de Jordi Cuixart, va declarar: “Per cada cop que he plorat de tristor, n’hi ha vuit que ho he fet d’emoció.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA