Política

Eleccions 21-D

L’advocat de Jordi Sànchez denuncia que l’han canviat de mòdul com a represàlia pel missatge d’àudio

Jordi Pina explica que divendres van escorcollar la cel·la del número 2 de JxCat perquè alguns mitjans van informar que el missatge era en directe

Un funcionari va vigilar l’expresident de l’ANC tot el dia per evitar que pogués intervenir al míting

L’advocat del número dos de Junts per Catalunya (JxCat) Jordi Sànchez ha denunciat en declaracions a l’ACN que el seu client ha patit represàlies per l’àudio que es va emetre divendres durant l’acte central de campanya de la candidatura que es va fer divendres al pavelló d’esports de la Vall d’Hebron.

Jordi Pina ha explicat que l’expresident de l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) ha estat traslladat del mòdul 1 al mòdul 8 de la presó d’Estremera, on està des de fa dos mesos, cosa que ha suposat un “trasbals” per Sànchez.

També ha revelat que divendres van registrar durant hores la seva cel·la i les adjacents perquè alguns mitjans van especular que l’àudio era en directe i es pensaven que tenia un telèfon mòbil. Durant tot el divendres un funcionari va custodiar Sànchez perquè s’havia dit que intervindria en l’acte de campanya de Junts per Catalunya.

Pina considera que estan “perdent el nord” i ha afegit que per ara no saben “el motiu ni la base jurídica per fer aquest canvi” per poder interposar un recurs.

Precisament, aquest dimarts la Junta Electoral Central (JEC) es va declarar incompetent en la petició de Junts per Catalunya perquè Jordi Sànchez i Joaquim Forn, empresonats per ordre del Tribunal Suprem, puguin participar en la campanya. No obstant això, el president de la Junta, Segundo Menéndez Pérez, va emetre un vot particular –fet poc habitual– al qual es va sumar la vocal Inéz Olaizola, en el qual apunta que consideraria oportú que Sànchez i Forn poguessin gravar missatges des de la presó o concedir entrevistes. El magistrat argumentava que d’aquesta manera quedaria acreditat el dret de tots els candidats a participar en el 21-D amb igualtat de condicions.

En el missatge d’àudio que es va fer públic divendres, el candidat empresonat assegura que l’únic “adversari polític” en les eleccions del 21-D és el president espanyol, Mariano Rajoy, i no els candidats de Cs, PSC i PP, Inés Arrimadas, Miquel Iceta i Xavier García Albiol, respectivament, als defineix com els “tontos útils” que han “pagat la festa del 155” al líder popular. Aquesta va ser la primera intervenció de Sànchez en la campanya electoral.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona