Política

Eleccions 21-D

Alcoberro admet que la carta de l’ANC potser ha estat “desafortunada” o no s’ha triat bé el moment

El vicepresident de l’Assemblea matisa aquest diumenge que en funció del 21-D caldrà veure com es restaura el govern “legítim”

L’entitat aclareix que demana el vot per a les tres candidatures independentistes (ERC, JxCat i CUP)

El vicepresident de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Agustí Alcoberro, ha admès que el missatge que l’entitat ha enviat a la seva militància pot haver estat “desafortunat” o potser no s’ha triat bé “l’oportunitat del moment”.

L’ANC va fer circular aquest dissabte una carta interna on afirma que després del 21-D l’organització “reconeixerà únicament el president legítim sorgit de les urnes del 27-S del 2015”, és a dir, Carles Puigdemont.

Alcoberro ha matisat aquest diumenge en una entrevista a Catalunya Ràdio que en funció dels resultats del 21-D i les “lògiques polítiques” caldrà veure com s’estableix la restitució del govern “legítim” que va cessar el 155. “La primera cosa que correspondrà si hi ha majoria independentista és intentar restaurar la situació prèvia”, ha defensat.

El líder accidental de l’entitat ha aclarit que són una organització transversal que “en cap cas, no dona suport a una sola força política” sinó a les tres candidatures independentistes: ERC, Junts per Catalunya (JxCat) i la CUP. “En cap cas plantegem un comunicat per donar suport a una determinada força”, ha insistit. En aquest sentit, ha reconegut que potser no ho han explicat bé en la carta que han enviat a la militància. “Som una entitat transversal, amb gent que votarà diverses candidatures. L’ANC té 3 candidatures, que són les de la república”, ha dit. L’activista ha assegurat que votarà una de les tres llistes independentistes, però no ha revelar quina.

El vicepresident ha recordat que l’ANC defensa des de fa setmanes que s’ha de reposar el govern destituït. “Entenc que el text deu ser desafortunat o potser més per l’oportunitat del moment. No ens devem haver explicat bé”, ha afegit.

Alcoberro ha assegurat que l’ANC “només reconeixerà” el govern que va ser deposat “per una mena de cop d’estat” però preguntat per si acataran la legalitat si no suma una majoria independentista, el vicepresident ha respost que això és un altre tema i que ja ho decidiran si arriba aquest moment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona