Política

seguretat

turisme

Els Mossos blinden la Barcelona turística per Nadal

Més patrulles a peu i control especial a la Rambla, la catedral i la Sagrada Família

La ciutat estrena pilones

Els Mossos d’Esquadra han desplegat el seu pla operatiu per a les festes nadalenques d’aquest any, que suposa un reforç de les patrulles a peu i d’uniforme en eixos comercials i zones de gran afluència com els mercats nadalencs, així com el blindatge, per primer cop, de la Rambla, la Sagrada Família i la catedral.

Es tracta del primer Nadal després dels atemptats del mes d’agost a la Rambla barcelonina i a Cambrils, i la principal novetat, acordada en el marc per la Junta Local de Seguretat, ha estat la col·locació de pilones reforçades al principal passeig de Barcelona, la conversió en zona de vianants de l’entorn de la Sagrada Família i la col·locació de grans jardineres que impedeixen l’accés a l’avinguda de la Catedral, on hi ha instal·lat el mercat nadalenc de Santa Llúcia.

En declaracions a l’agència Efe, el portaveu dels Mossos d’Esquadra, Albert Oliva, ha explicat que en temes de seguretat, la “gran diferència que veurà la gent al carrer” aquest any són aquestes mesures protectores complementàries, a més que es mantindran els vehicles policials apostats en punts d’interès.

La presència de policia als carrers s’ha incrementat entre un 5% i un 10% des del mes de setembre, després de l’atemptat i després del compromís adquirit per l’aleshores conseller d’Interior, Joaquim Forn. Durant aquests dies de Nadal, les forces policials es dirigeixen a punts específics vinculats amb les festes.

El pla operatiu específic (POE) Grèvol dels Mossos també preveu la vigilància de les zones d’oci nocturn, amb dispositius específics per a les festes de Cap d’Any i la mobilitat. Més enllà de l’alerta terrorista, els Mossos se centren molt especialment en la prevenció dels furts durant aquestes dates, un delicte que durant el Nadal passat es va incrementar un 10%.

“Hi ha més gent al carrer, comprant, més diners en circulació i també més distracció”, va explicar Oliva, que destaca que per aquest motiu també es reforça el patrullatge en els mitjans de transport, especialment el metro.

El portaveu policial recorda alguns dels consells quan es va a comprar o es passeja per zones concorregudes: vigilar la bossa, portar-la encreuada, posar-se la motxilla a davant i cuidar les pertinences mentre es miren els aparadors i es compra.

Dos punts calents de la seguretat de Nadal a Barcelona seran la festa de Cap d’Any a les torres venecianes, on es controlarà l’accés de la gent, i la cavalcada, en què està previst restringir el trànsit de camions a la ciutat.

LA FRASE

Aquests dies hi ha més gent al carrer, comprant, més diners en circulació i més distracció
Albert Oliva
portaveu dels mossos d’esquadra


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

L’Audiència cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona