Política

L’ANC també farà recompte de vots des d’un centre a Drassanes

Apoderats als col·legis enviaran les dades a mesura que es tanquin les meses

Una operació formada per 200 persones aproximadament s’instal·larà la tarda nit del 21-D al Museu Marítim de Barcelona, a Drassanes, per configurar un centre de dades paral·lel a l’oficial per fer també el recompte de vots.

L’acció és una decisió de l’ANC després que alguns ciutadans fessin arribar “un cert neguit”i “desconfiança” pel tractament del resultat de les eleccions.

Aquesta és la primera vegada que l’ANC organitza un dispositiu d’aquestes característiques i ho farà gràcies també a l’ajut dels voluntaris de la CUP, els comitès de defensa de la República (CDR) i socis de l’Assemblea que s’han adherit a la campanya per augmentar el nombre d’apoderats als col·legis per vetllar pel bon funcionament de la jornada. Seran aquestes persones les que, un cop es tanquin les meses i se’n faci el recompte de vots, traslladaran la xifra al centre de dades instal·lat a Drassanes. Ho faran a través d’un sistema informàtic que tractarà les dades en temps real per oferir-les al més ràpid possible a la ciutadania ja sigui de manera paral·lela a quan ho faci la via oficial o bé més tard, fet que servirà per certificar la informació. La via oficial, cal recordar, estarà gestionada pel govern espanyol, que després de cessar l’executiu català va assolir les regnes de la gestió de la Generalitat.

Fonts de l’ANC es van mostrar convençudes divendres que els resultats que es lliurin des del centre de dades de Drassanes seran idèntics als oficials. Amb tot, i a causa dels últims esdeveniments polítics a Catalunya, l’ANC també comparteix aquesta preocupació pel recompte o per possibles irregularitats que succeeixin al llarg de la jornada electoral.

Entre avui i demà, l’assemblea ja disposarà de la xifra concreta d’apoderats que participarà en aquest dispositiu des dels col·legis electorals. De fet, aquests voluntaris provenen de la campanya que partits com ara la CUP i ERC i la mateixa assemblea van iniciar a principi de desembre per fer seguiment de la jornada. Unes 7.500 persones s’han apuntat a través de la CUP, que aquests dies ha enviat els informes a la junta electoral. D’aquesta xifra, la majoria són independents i només un 20% són militants del partit. ERC també va obrir una campanya d’adhesions i per ara té més de 15.000 persones apuntades, més del doble de la xifra que s’havia registrat en anteriors comicis i que podria arribar als 17.000 amb les darreres acreditacions. D’aquest total, hi ha 268 persones a l’exterior, repartides per 68 consolats de 40 països.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona