Política

Rajoy vol deixar enrere la història i mirar al futur

El president del govern espanyol es va reunir amb les cases regionals

Albiol va acusar l’independentisme de voler fer “invisibles” els que se senten espanyols

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, va alertar ahir a Barcelona que el procés “no s’ha de repetir mai més” i va fer una crida als catalans a “no escodrinyar en la història per trobar greuges” i sí, en canvi, a “mirar al futur”. Rajoy ha pres tot el pes de la recta final de la campanya. Ahir es va reunir amb els representants de la Federació de Cases Regionals i aquest vespre serà a l’acte final.

Segons Rajoy, buscar greuges en la història és propi dels nacionalistes que “necessiten buscar algun argument i adversari per convertir-lo en enemic”. “Sempre dic que els qui no pensem així hem de mirar al futur”, hi va afegir. Un cop mes, el president del govern espanyol va defensar l’aplicació del 155, una decisió que ha portat a Catalunya, va destacar, “tranquil·litat, normalitat i que la gent pugui fer vida tranquil·lament sense ser assetjada per ningú”. Pel líder del PP, el més important ara és “rebaixar les tensions” i per aconseguir-ho “cal respectar els drets de tots, pensin com pensin, no pressionar els altres, no obligar-los a fer el que no volen fer i no imposar la uniformitat perquè Catalunya és plural”.

Durant l’acte d’ahir també va prendre la paraula el candidat del PP, Xavier Garcia Albiol, qui va acusar l’independentisme de voler fer “invisibles” els que se senten espanyols. Segons va manifestar Albiol, a Catalunya hi ha “milers i milers” de persones que se senten catalans i espanyols, i el 21-D brinda una oportunitat de posar punt final a “la marginació dels que no som independentistes”. Albiol els va demanar que dijous no es quedin a casa i “omplin les urnes de vots al PP”. “Ningú us obligarà a anar al vostre poble amb un passaport com si fóssiu estrangers”, va garantir. Unes paraules que ja va pronunciar la setmana passada davant un nodrit grup de persones nascudes a Galícia i en presència de Núñez Feijóo. Albiol també els va advertir que “si el 21 el PP no obté un bon resultat a Catalunya no hi podrà haver una alternativa a l’independentisme”, perquè “no governa aquell qui guanya les eleccions, sinó el qui aconsegueix una majoria parlamentària”.

Mariano Rajoy, que aquesta campanya ha intensificat la seva presència a Catalunya per erigir-se com el pare del 155, també va demanar el vot per als populars, al temps que va insistir que no hi haurà un govern alternatiu a l’independentisme si la seva formació no obté un nombre significatiu d diputats al Parlament. Ara per ara, les enquestes indiquen una tendència a la baixa dels populars.

LA FRASE

Amb el 155 la gent pot fer vida tranquil·lament sense ser assetjada per ningú
Mariano Rajoy
president del govern espanyol


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona
birmània

La junta militar trasllada Suu Kyi a un lloc d’arrest fora de presó

barcelona