Política

Eleccions 21-D

Riera avisa que la República serà de les classes populars

El cap de llista de l’esquerra independentista anuncia que comença una “tasca històrica, feixuga però il·lusionant”

Exigeix a ERC i JxCat un bany de realisme i que s’oblidin de la via bilateral

Nou Barris, districte socialista on l’alcaldessa, Ada Colau, s’imposava a les eleccions municipals i Ciutadans ho feia fa dos anys en les darreres autonòmiques, va ser l’escenari escollit per la CUP per tancar la campanya electoral.

I no va ser en va, perquè la formació taronja va ser objecte de les crítiques dels anticapitalistes. El candidat Carles Riera, contundent, els va acusar de ser els nous “lerrouxistes” que només pregonen “falses promeses” i que el que volen és “manar sigui com sigui”, perquè “ells són els subvencionats per les empreses de l’Íbex 35 i la patronal defraudadora” i “allunyar les classes populars del batec històric i fer-les subordinades”, va manifestar el cap de llista de Barcelona.

En contraposició a aquesta política de Ciutadans, la CUP proposa la construcció de “la República de i per a les classes populars”, per la qual cosa alertava que ara “comença una tasca històrica, feixuga, però il·lusionant”. Riera va fer una crida a no acceptar les imposicions i va advertir que “per cada desinfectat farem ressorgir milers de bacils i bacteris rebels”.

I per poder fer possible aquest projecte, Riera també es va adreçar als seus únics companys de viatge, ERC i Junts per Catalunya, als quals va exigir un “bany de realisme i compromís” i que no es deixin “temptar” per cap via bilateral. “L’única solució és la unilateralitat”, avisava al miler de persones que es van congregar al pavelló Virrei Amat. Era l’últim acte de la campanya electoral més atípica que es recorda i que la CUP sempre inicia amb un record pels presos polítics. Ahir, a més a més, i tan bon punt va començar l’acte, es va convidar a pujar a l’escenari els membres del comitè de defensa de la república (CDR) del barri que va defensar les urnes l’1-O a les escoles de la zona, entre elles el CEIP Àgora, una de les que va rebre la repressió policial aquell dia.

Va ser la primera de les reivindicacions contínues de l’1-O que es van sentir al llarg de la nit, una data de la qual la CUP se sent especialment “orgullosa” per haver participat en l’organització del referèndum. S’hi van referir les exdiputades Anna Gabriel i Eulàlia Reguant. “Què els fa por a aquesta gent? La democràcia, el debat, la manca d’arguments, raonar, que descobrim quins són els seus aliats internacionals corruptes i feixistes?”, es preguntava Gabriel. L’exdiputada té clar que l’1-O va ser un acte “de dignitat” i que hi ha una força creixent que pensa que a hores d’ara “la raó avui és la República” enfront dels que pensen que la llei és l’únic argument possible, va criticar Gabriel, i va recordar tots aquells que volen imposar el pes de la llei a la sobirania del poble. L’actual regidora de Barcelona Eulàlia Reguant també va recordar que la CUP “ha vingut a fer política i a parlar de vida, de somnis, malgrat la foscor de les presons que imposa l’Estat espanyol”, va recriminar Reguant.

LES FRASES

La raó ara, avui i aquí es diu República
Anna Gabriel
exdiputada de la cup
Per cada desinfectat farem ressorgir milers de bacils i bacteris rebels
Carles Riera
Cap de llista de la cup

El vot útil de les esquerres

La CUP ha estat un cop mes fidel al seu treball de formigueta i exdiputats, militància, simpatitzants i candidats s’han passejat arreu del territori assentant les bases del treball coral i assembleari que acompanya aquesta formació. Des del primer moment es van presentar amb un full de ruta clar que pretén retornar l’activitat política a l’endemà del 27-O amb una República proclamada però no efectiva que ells tractaran de posar també “dempeus”. Aquests darrers dies han vist assegurat el seu missatge, ja que ERC i JxCat s’han limitat a presentar-se com els anti-155 sense voler anar més enllà en el full de ruta. És per aquest motiu que aquests dies els anticapitalistes s’han vantat de ser el vot útil de les esquerres i la República.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona