Política

Eleccions 21-D

Obren els col·legis electorals

El procés electoral s’ha posat en marxa amb la constitució de 8.247 meses electorals a les 8 hores arreu del territori

El vot dels catalans residents a l’exterior ha augmentat en aquests comicis un 81,53% respecte del que va tenir lloc el 27-S

Un total de 5,5 milions de catalans estan cridats aquest dijous a les urnes, en les primeres eleccions de la Generalitat convocades pel govern espanyol i amb l’executiu català suspès, i perseguit per la justícia pel referèndum de l’1-O i la declaració d’independència. El procés electoral s’ha posat en marxa amb la constitució de les meses electorals a les 8 hores, un requisit necessari per poder començar les votacions puntuals a partir de les 9 hores, quan s’ha obert als ciutadans els 2.680 col·legis electorals.

Per a aquestes eleccions s’han disposat un total de 8.247 meses per tot el territori català, 935 més que en les anteriors, celebrades al setembre del 2015. Un total de 5.885 meses estan ubicades a la província de Barcelona, 825 a Girona, 534 a Lleida i 1.003 a Tarragona.

El vot dels catalans residents a l’exterior ha augmentat en aquests comicis un 81,53% respecte del que va tenir lloc el 27-S. Segons anunciaven ahir el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, i el secretari tècnic del Ministeri de l’Interior, Juan Antonio Puigserver, fins ahir s’havien acceptat 39.521 sol·licituds de votants residents a l’estranger, un augment significatiu respecte de fa dos anys, tot i que la participació de l’exterior no arriba ni a una sisena part dels 226.381 catalans residents fora de l’Estat amb dret a vot, segons les dades de l’Instituto Nacional d’Estadística (INE).

A més, 17.000 policies es desplegaran avui amb motiu de les eleccions al Parlament, en una jornada en què els Mossos d’Esquadra han augmentat fins als 12.321 els seus efectius per garantir la seva presència permanent en la majoria dels 2.680 col·legis electorals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Dolors Feliu no tornarà a presentar-se a les eleccions de l’ANC

barcelona

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Orient Mitjà

Israel respondrà a l’Iran tot i la crida a la contenció dels EUA

Beirut
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio
Carles Ibáñez
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de les Preses (+ Aprop les Preses)

“Les coses han de ser clares, en la variant, i arribar al consens”

Les Preses

El Consell Comarcal el Baix Empordà condemna els fets de Bellcaire

la bisbal d’empordà
guerra a gaza

Israel prepara l’evacuació de Rafah per començar la invasió

barcelona
POLÍTICA

Suport a Campmajó i al ‘segon exili’ de Tsunami, a Girona

GIRONA